Оладки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджові оладки дуже нагадують за своєю консистенцією пончики або смажені пиріжки. Багато хто любить їх за легкість і м'якість. Такі оладки стануть відмінним рішенням на сніданок або полуденок.
При приготуванні таких оладок можна в сире тісто додати нарізані фрукти, ваніль, інші види ароматів, зелень. Подавайте їх зі сметаною, варенням.
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 50 грам
- Дріжджі - 5 грам( швидкодіючі сухі)
У мисочку влийте тепле молоко. Воно не повинно бути гарячим. Молоко повинно бути температури не вище 40 градусів. В молоко додайте цукор, сіль і дріжджі. Розмішайте.
Дайте дріжджів розійтися в спокої. Просто залиште миску на 5-7 хвилин. Тепер просійте в неї борошно. Додайте 1 яйце, замісіть тісто.
Тісто має бути трохи густіше, ніж сметана. Воно повинно стікати з вилки, але бути досить щільним. Чи не капати.
Затягніть миску плівкою і поставте "відпочивати" з 30 хвилин в тепле місце (біля батареї). Тісто підніметься.
У сковороду додайте рослинне масло. Розігрійте її. Відкрийте тісто. Перемішайте. Набирайте порцію тесту ложкою і викладайте на сковороду. Обсмажте оладки з двох сторін.
Подайте оладки до столу зі сметаною або повидлом. Дуже нагадують оладки з садка.