Оладки з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Овочеві оладки дуже корисні і смачні. Особливо вони рекомендовані діткам, які не дуже люблять їсти різні овочі, в тому числі і буряк, в будь-якому вигляді. Спробуйте, як приготувати млинці з буряка.
Бурякові оладки дуже смачні і красиві. Дуже смачно буде, якщо подати їх зі сметаною. Крім буряків до них можна додати і інші овочі, наприклад, моркву і картоплю. Страву можна подати як самостійно, так і з салатом або картопляним пюре, або просто з овочами.
- Буряк відварна - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 щіпка

1. Буряк використовуємо вже попередньо відварену або запечену. Чистимо її від шкірки і подрібнюємо на тертці, можна через м'ясорубку.

2. Чистимо часник і натираємо його на тертці, додаємо в миску до буряка, туди ж вбиваємо одне яйце, кладемо манну крупу і сіль.

3. Перемішуємо отриману масу до однорідності і залишаємо на півгодини для набухання манки.

4. Сковороду відправляємо на вогонь з соняшниковою олією, ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки.

5. Готові оладки перекладаємо на тарілку і подаємо, їмо їх як гарячими, так і холодними.