Окрошка з шинкою на квасі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в літню спеку зовсім немає апетиту, то вам просто необхідний простий рецепт окрошки на квасі в кулінарній скарбничці. Дивно смачне, освіжаюче блюдо, яке вам точно сподобається!
Покажу вам, як приготувати просту окрошку на квасі з шинкою. При бажанні її можна замінити ковбасою або відвареним м'ясом, наприклад. Крім квасу в заправку також рекомендую додати сметану, а для пікантності - гірчицю. Редис не є обов'язковим інгредієнтом, так що сміливо можна обійтися і без нього.
- Огірок - 2-3 штук
- Редис - 10-13 штук
- Картопля - 2-3 штук
- Шинка - 200-250 грам (або ковбаса)
- Сметана і гірчиця - За смаком
- Яйце - 2 штуки
- Зелену цибулю і кріп - 1 пучок
- Квас - 2-3 літрів
- Сіль і перець - За смаком
1. Ось такий яскравий і невеликий набір інгредієнтів. Насамперед вимийте картоплю і відваріть "в мундирі" до готовності, яйця - круто.
2. Овочі вимийте, обсушити і наріжте кубиками.
3. Туди ж додайте шинку. Готову картоплю і яйця остудіть, очистіть і наріжте.
4. Подрібніть цибулю, додайте трохи солі і пам'ятайте злегка.
5. Додайте подрібнений кріп і цибулю, посоліть і поперчіть все за смаком. Заправте сметаною з гірчицею і перемішайте. Залийте холодним квасом і подавайте до столу.
6. Смачного!