Огірочки закочені
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Огірочки закочені знадобляться вам в холодну пору року, коли свіжі огірки недоступні. Хрусткі і пікантні, вони стануть прекрасним доповненням до будь-якого застілля або святкової вечері.
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати огірочки закочені, то просто прочитайте цей рецепт. Що може бути смачніше взимку, ніж домашня консервація? Обов'язково побалуйте такими огірочками своїх домашніх!
- Огірок - 6 штук
- Вода - 3 L
- Оцет - 400 мілілітрів
- Цукор - 15 Ст. Ложок
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Часник, спеції, зелень - За смаком
Огірочки промийте гарненько, залийте холодною чистою водою і залиште на ніч. Вранці злийте воду і ще раз промийте огірки. Відріжте кінчики з обох сторін у кожного плода. Викладіть їх щільно в чисті сухі банки, додаючи листя смородини, хрону, кріп і зубчики часнику.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Візьміть каструльку з водою, додайте в неї сіль, цукор, оцет, гарненько все перемішайте. Залийте холодним маринадом баночки з огірочками, накрийте кришками.
Баночки з огірочками поставте в духовку. Вниз поставте деко з холодною водою. На сім хвилин включіть її на повну потужність, потім наполовину зменшити температуру. Залиште в печі огірочки на двадцять-двадцять п'ять хвилинок. Вони повинні поміняти колір.
Огірочки повинні набути жовтуватого відтінку. Це означає, що їх можна діставати з духовки.
Поставте огірочки кришками вниз. Укутайте баночки ковдрою, залиште на два дні. Усе, огірочки можна відкривати і подавати на стіл. Або ж залиште їх на зиму. Зберігайте консервацію в прохолодному темному місці.