Рецепт Нут з м'ясом фото

Нут з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Овочі, Бобові
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо хочете приготувати незвичайне блюдо, яке не так часто зустрінеш на наших столах, то зверніть увагу на рецепт нуту з м'ясом. Ароматне і насичене смаком спецій, блюдо так і тане в роті.

Турецькі господині краще за всіх знають, як приготувати нут з м'ясом. Але цей рецепт, який зараз перед вами, дуже просто описує процес приготування. Ця страва буде нескладно готувати в домашніх умовах, необхідно тільки запастися нутом і купити гарне свіже м'ясо. Спеції та овочі завжди можна знайти на ринку або в супермаркеті. Блюдо виходить ситним і гострим. Але для того, хто не любить гостроту, можна не використовувати пекучий перець, а замінити його меленою паприкою. Смачно і доступно.

  • Гайка - 250 грам
  • Баранина - 300 грам (або яловичина)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець зелений - 1 штука (або болгарський)
  • Перець червоний пекучий - 0, 5 чайних ложки (в пластівцях)
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - 1 Чайна ложка (м'ята, базилік, чебрець)
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Паста перцева - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - За смаком
нут з м'ясом - фото крок 1
1. Нут попередньо замочити в холодній воді на ніч. Потім воду злийте. Нут промийте і варіть протягом 50 хвилин. За цей час помийте м'ясо. Наріжте його невеликими шматками. Розігрійте на сковорідці масло, злегка обсмажте в ньому м'ясо. Очистіть цибулю, дрібно поріжте його і з'єднайте з м'ясом.
нут з м'ясом - фото крок 2
2. Потім видаліть плодоніжки з болгарського перцю. Очистіть овоч від насіння. Поріжте його маленькими шматочками і відправте в сковорідку до м'яса і цибулі. Прожарте не більше 7 хвилин. Потім пасту з перцю і томатну пасту покладіть на сковорідку. Перемішайте всі інгредієнти. Продовжуйте смажити пару хвилин.
нут з м'ясом - фото крок 3
3. До м'яса, підсмаженої з овочами, Надіслати гайку. Додати сіль, додайте червоний пекучий перець. Покладіть сухі трави: чебрець, м'яту, базилік. Потім влийте склянку кип'яченої води. Перемішайте і тушкуйте все компоненти під кришкою протягом 20-25 хвилин. Подавайте з рисом або як самостійне блюдо.

Схожі рецепти