Нут з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати незвичайне блюдо, яке не так часто зустрінеш на наших столах, то зверніть увагу на рецепт нуту з м'ясом. Ароматне і насичене смаком спецій, блюдо так і тане в роті.
Турецькі господині краще за всіх знають, як приготувати нут з м'ясом. Але цей рецепт, який зараз перед вами, дуже просто описує процес приготування. Ця страва буде нескладно готувати в домашніх умовах, необхідно тільки запастися нутом і купити гарне свіже м'ясо. Спеції та овочі завжди можна знайти на ринку або в супермаркеті. Блюдо виходить ситним і гострим. Але для того, хто не любить гостроту, можна не використовувати пекучий перець, а замінити його меленою паприкою. Смачно і доступно.
- Гайка - 250 грам
- Баранина - 300 грам (або яловичина)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець зелений - 1 штука (або болгарський)
- Перець червоний пекучий - 0, 5 чайних ложки (в пластівцях)
- Сіль - За смаком
- Спеції - 1 Чайна ложка (м'ята, базилік, чебрець)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Паста перцева - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком
1. Нут попередньо замочити в холодній воді на ніч. Потім воду злийте. Нут промийте і варіть протягом 50 хвилин. За цей час помийте м'ясо. Наріжте його невеликими шматками. Розігрійте на сковорідці масло, злегка обсмажте в ньому м'ясо. Очистіть цибулю, дрібно поріжте його і з'єднайте з м'ясом.
2. Потім видаліть плодоніжки з болгарського перцю. Очистіть овоч від насіння. Поріжте його маленькими шматочками і відправте в сковорідку до м'яса і цибулі. Прожарте не більше 7 хвилин. Потім пасту з перцю і томатну пасту покладіть на сковорідку. Перемішайте всі інгредієнти. Продовжуйте смажити пару хвилин.
3. До м'яса, підсмаженої з овочами, Надіслати гайку. Додати сіль, додайте червоний пекучий перець. Покладіть сухі трави: чебрець, м'яту, базилік. Потім влийте склянку кип'яченої води. Перемішайте і тушкуйте все компоненти під кришкою протягом 20-25 хвилин. Подавайте з рисом або як самостійне блюдо.