Новорічний салат «собачка»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт новорічного порційного салату "собачка", який стане прекрасною альтернативою салатів "олів'є" і "мімоза & Quot. Основа салату - печінка тріски, доповнена вареними овочами і сиром.
Цей салат я вже кілька разів робила, і він користувався величезною популярністю на кожному святковому столі. Але в якийсь момент я забула про нього і тільки кілька років не згадувала. І ось напередодні свята я стала продумувати меню на новорічний стіл і вирішила приготувати саме цей салат, причому подавши його у вигляді оригінальної собачки. Дивіться мій рецепт, як приготувати новорічний салат "собачка" .
- Печінка тріски - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Огірок маринований - 1 штука
- Сир твердий - 150 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі відваріть в шкірці до готовності, яйця відваріть круто.
Щоб було простіше надати форму салату, я заздалегідь роздрукувала і вирізала шаблон собачки, він простий і його буде нескладно повторити. Шаблон покладіть на тарілку і обведіть майонезом, щоб згодом чітко було видно кордону собачки.
Картопля натріть на дрібній тертці і викладіть першим шаром в середині контуру, намагаючись все робити дуже акуратно. Зверху покрийте сіточкою майонезу.
Печінка тріски потовчіть виделкою і викладіть наступним шаром. Знову покрийте майонезом.
Маринований огірок натріть на дрібній тертці і викладіть наступним шаром. Зверху покрийте сіточкою майонезу.
Наступний шар - натерта на дрібній тертці моркву, а за нею - натерті на дрібній тертці яйця. Зверху знову змастіть майонезом.
Останній шар - натертий на дрібній тертці твердий сир. Ним потрібно гарненько обсипати весь салат зверху і з боків.
За допомогою маслин і моркви прикрасьте салат, надавши йому вид собачки. Дайте салату трохи настоятися - і можна подавати до столу.