Німецький горіховий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Як же ідеально поєднується дріжджове тісто з корицею і горіхами. Така випічка має приголомшливий запах і м'який смак. Це перевірено на багатьох рецептах. Поповніть свою колекцію ще одним варіантом.
Я ознайомлю вас з тим, як приготувати німецький горіховий хліб, хоча ви його не будете використовувати в якості звичайної буханки. Він скоріше схожий на булочку. Підійде для чаювання і ранкової кави. Обов'язково потрібно буде надати тесту форму у вигляді косички, тоді буде не тільки смачно, але ще й красиво!
- Funduk - 300 грам
- Борошно пшеничне - 270 грам
- Цукор білий - 130 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Вода - 25 мілілітрів
- Молоко - 270 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
1. Збийте разом м'яке масло, тепле молоко (100 мл), яйце, дріжджі, борошно, сіль і 30 г пісочний. Залиште суміш набухати на 30 хвилин.
2. Поки займіться начинкою. У сотейнику доведіть до кипіння молоко, цукор і корицю. Потім в масу всипте подрібнені горіхи. Все перемішайте і остудіть.
3. Борошняну масу замішайте в тісто. Розкачайте її в прямокутну форму. Потім змастіть зверху горіховою начинкою.
4. Потім тісто розрізати по довжині навпіл, не розрізаючи один кінець, і сюжет твору.
5. Після цього залиште виріб підніматися протягом 30 хвилин під рушником при кімнатній температурі.
6. Випікайте хліб 35 хвилин при 160 градусах в духовці.
7. Поки зробіть заливку. Доведіть до кипіння воду з цукровою пудрою. Змастіть готове вироби.
8. Подавайте німецький хліб в теплому або холодному вигляді, порізавши на шматочки. Приємного чаювання!