Рецепт Німецький горіховий хліб фото

Німецький горіховий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Борошно, Молочні продукти, Горіхи, Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Полудень
Випічка, Хліб, Солодке

Як же ідеально поєднується дріжджове тісто з корицею і горіхами. Така випічка має приголомшливий запах і м'який смак. Це перевірено на багатьох рецептах. Поповніть свою колекцію ще одним варіантом.

Я ознайомлю вас з тим, як приготувати німецький горіховий хліб, хоча ви його не будете використовувати в якості звичайної буханки. Він скоріше схожий на булочку. Підійде для чаювання і ранкової кави. Обов'язково потрібно буде надати тесту форму у вигляді косички, тоді буде не тільки смачно, але ще й красиво!

  • Funduk - 300 грам
  • Борошно пшеничне - 270 грам
  • Цукор білий - 130 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Вода - 25 мілілітрів
  • Молоко - 270 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
німецький горіховий хліб - фото крок 1
1. Збийте разом м'яке масло, тепле молоко (100 мл), яйце, дріжджі, борошно, сіль і 30 г пісочний. Залиште суміш набухати на 30 хвилин.
німецький горіховий хліб - фото крок 2
2. Поки займіться начинкою. У сотейнику доведіть до кипіння молоко, цукор і корицю. Потім в масу всипте подрібнені горіхи. Все перемішайте і остудіть.
німецький горіховий хліб - фото крок 3
3. Борошняну масу замішайте в тісто. Розкачайте її в прямокутну форму. Потім змастіть зверху горіховою начинкою.
німецький горіховий хліб - фото крок 4
4. Потім тісто розрізати по довжині навпіл, не розрізаючи один кінець, і сюжет твору.
німецький горіховий хліб - фото крок 5
5. Після цього залиште виріб підніматися протягом 30 хвилин під рушником при кімнатній температурі.
німецький горіховий хліб - фото крок 6
6. Випікайте хліб 35 хвилин при 160 градусах в духовці.
німецький горіховий хліб - фото крок 7
7. Поки зробіть заливку. Доведіть до кипіння воду з цукровою пудрою. Змастіть готове вироби.
німецький горіховий хліб - фото крок 8
8. Подавайте німецький хліб в теплому або холодному вигляді, порізавши на шматочки. Приємного чаювання!

Схожі рецепти