Мутабаль
(покроковий рецепт з фото)
Мутабаль - це паста з запечених баклажанів, поширена холодна закуска на Близькому Сході. Неймовірно смачна і ароматна! Спробуйте!
Це популярна арабська закуска, яка чудово поєднується як з хлібом, Lavasa, коржиками, так і з м'ясом. Дуже добре підходить для сніданку. Хочу вам розповісти, як приготувати Мутабаль, баклажани пюре, яке володіє чудовим смаком і ароматом. Приступимо!
- Баклажан - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Лимонний сік - 1.5 чайних ложки
- Йогурт - 2 Ст. Ложки (грецький)
- Віруючі - 1 Ст. Ложка (кунжутове паста)
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Насамперед поставте розігріватися духовку до 200 градусів. Баклажани помийте, наколи виделкою, змастіть оливковою олією.

Деко застеліть папером для випічки, викладіть баклажани, відправте в духовку.

Запікайте баклажани 25-30 хвилин.

Трохи остудіть, зніміть шкірку.

Акуратно зніміть шкірку з баклажанів.

За допомогою блендера подрібніть баклажани, додайте кунжутну пасту і лимонний сік, добре збийте.

Додайте грецький йогурт, сіль, оливкова олія, перемішайте.

Мутабаль викладіть на тарілку, злегка полийте оливковою олією, прикрасьте зернами граната.

Мутабаль готовий. Смачного!