Мутабаль
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.
Мутабаль - це паста з запечених баклажанів, поширена холодна закуска на Близькому Сході. Неймовірно смачна і ароматна! Спробуйте!
Опис приготування:
Це популярна арабська закуска, яка чудово поєднується як з хлібом, Lavasa, коржиками, так і з м'ясом. Дуже добре підходить для сніданку. Хочу вам розповісти, як приготувати Мутабаль, баклажани пюре, яке володіє чудовим смаком і ароматом. Приступимо!
- Баклажан - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Лимонний сік - 1.5 чайних ложки
- Йогурт - 2 Ст. Ложки (грецький)
- Віруючі - 1 Ст. Ложка (кунжутове паста)
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Насамперед поставте розігріватися духовку до 200 градусів. Баклажани помийте, наколи виделкою, змастіть оливковою олією.
Деко застеліть папером для випічки, викладіть баклажани, відправте в духовку.
Запікайте баклажани 25-30 хвилин.
Трохи остудіть, зніміть шкірку.
Акуратно зніміть шкірку з баклажанів.
За допомогою блендера подрібніть баклажани, додайте кунжутну пасту і лимонний сік, добре збийте.
Додайте грецький йогурт, сіль, оливкова олія, перемішайте.
Мутабаль викладіть на тарілку, злегка полийте оливковою олією, прикрасьте зернами граната.
Мутабаль готовий. Смачного!