Рецепт Мутабаль фото

Мутабаль
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Баклажан , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Мутабаль - це паста з запечених баклажанів, поширена холодна закуска на Близькому Сході. Неймовірно смачна і ароматна! Спробуйте!

Опис приготування:

Це популярна арабська закуска, яка чудово поєднується як з хлібом, Lavasa, коржиками, так і з м'ясом. Дуже добре підходить для сніданку. Хочу вам розповісти, як приготувати Мутабаль, баклажани пюре, яке володіє чудовим смаком і ароматом. Приступимо!

  • Баклажан - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Лимонний сік - 1.5 чайних ложки
  • Йогурт - 2 Ст. Ложки (грецький)
  • Віруючі - 1 Ст. Ложка (кунжутове паста)
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
мутабаль - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
мутабаль - фото крок 2
Насамперед поставте розігріватися духовку до 200 градусів. Баклажани помийте, наколи виделкою, змастіть оливковою олією.
мутабаль - фото крок 3
Деко застеліть папером для випічки, викладіть баклажани, відправте в духовку.
мутабаль - фото крок 4
Запікайте баклажани 25-30 хвилин.
мутабаль - фото крок 5
Трохи остудіть, зніміть шкірку.
мутабаль - фото крок 6
Акуратно зніміть шкірку з баклажанів.
мутабаль - фото крок 7
За допомогою блендера подрібніть баклажани, додайте кунжутну пасту і лимонний сік, добре збийте.
мутабаль - фото крок 8
Додайте грецький йогурт, сіль, оливкова олія, перемішайте.
мутабаль - фото крок 9
Мутабаль викладіть на тарілку, злегка полийте оливковою олією, прикрасьте зернами граната.
мутабаль - фото крок 10
Мутабаль готовий. Смачного!

Схожі рецепти