Язик в желе
(покроковий рецепт з фото)
Мова в желе - страва, яке багато хто з нас пам'ятають з самого дитинства. Ніякої святковий стіл не обходився без нього. І нічого дивного - це ж дуже смачно. Спробуйте приготувати його самі.
Мова в желе - дуже смачна страва. Справжній царський делікатес. І при цьому зовнішній вигляд страви залежить тільки від вас - можна поєднувати з мовою все, що вашій душі завгодно, було б смачно. Комбінацій незліченна безліч - морква, яйця, зелений горошок, болгарський перець, оливки, зелень… І не забудьте поставити на стіл гірчицю і хрін!
- Язик яловичий - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Пакетик желатину - 1 штука
- Перець горошком - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - За смаком (зазвичай достатньо 1-2 листочків.)
Морква вимити, почистити.
Цибулю почистити.
Мова вимити, почистити, залити холодною водою і поставити варитися, періодично знімаючи піну. Через годину додати підготовлені цибулю і моркву. Покласти спеції. Варити ще 40-50 хвилин.
У чашку висипати желатин. Додати холодної води. Добре розмішати. Влити трохи бульйону від язика. Нагрівати на вогні до повного розчинення желатину. Не доводити до кипіння!
Зварений язик вийняти з каструлі, помістити під холодну воду. Потім зняти шкіру і покласти язик назад в бульйон. Добре прогріти язик.
Дати охолонути язика в бульйоні. Дістати і нарізати поперек волокон.
На тарілку налити трохи желатину з бульйоном. Помістити в холодильник. Через 10 хвилин дістати і зверху викласти нарізані шматочки язика. За бажанням можна додати овочі з якими варився язик. Зверху залити желатином з бульйоном. Поставити в холодильник. Їсти можна коли бульйон перетвориться в желе. Смачного!