Рецепт Язик в желе фото

Язик в желе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Желатин , Яловичий язик
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Новий рік
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Мова в желе - страва, яке багато хто з нас пам'ятають з самого дитинства. Ніякої святковий стіл не обходився без нього. І нічого дивного - це ж дуже смачно. Спробуйте приготувати його самі.

Опис приготування:

Мова в желе - дуже смачна страва. Справжній царський делікатес. І при цьому зовнішній вигляд страви залежить тільки від вас - можна поєднувати з мовою все, що вашій душі завгодно, було б смачно. Комбінацій незліченна безліч - морква, яйця, зелений горошок, болгарський перець, оливки, зелень… І не забудьте поставити на стіл гірчицю і хрін!

  • Язик яловичий - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Пакетик желатину - 1 штука
  • Перець горошком - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком (зазвичай достатньо 1-2 листочків.)
мова в желе - фото крок 1
Морква вимити, почистити.
мова в желе - фото крок 2
Цибулю почистити.
мова в желе - фото крок 3
Мова вимити, почистити, залити холодною водою і поставити варитися, періодично знімаючи піну. Через годину додати підготовлені цибулю і моркву. Покласти спеції. Варити ще 40-50 хвилин.
мова в желе - фото крок 4
У чашку висипати желатин. Додати холодної води. Добре розмішати. Влити трохи бульйону від язика. Нагрівати на вогні до повного розчинення желатину. Не доводити до кипіння!
мова в желе - фото крок 5
Зварений язик вийняти з каструлі, помістити під холодну воду. Потім зняти шкіру і покласти язик назад в бульйон. Добре прогріти язик.
мова в желе - фото крок 6
Дати охолонути язика в бульйоні. Дістати і нарізати поперек волокон.
мова в желе - фото крок 7
На тарілку налити трохи желатину з бульйоном. Помістити в холодильник. Через 10 хвилин дістати і зверху викласти нарізані шматочки язика. За бажанням можна додати овочі з якими варився язик. Зверху залити желатином з бульйоном. Поставити в холодильник. Їсти можна коли бульйон перетвориться в желе. Смачного!

Схожі рецепти