Московські пончики
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися як приготувати московські пончики? Тоді дотримуйтесь цього швидкому і нескладному рецептом. У вас обов'язково вийдуть м'які солодкі пончики зі смаком, знайомим з дитинства.
Для таких пончиків можна зробити гарну яскраву глазур. Найпростіший рецепт складається з яєчного білка, цукрової пудри і лимонного соку. Така глазур дуже швидко застигає і не обсипається. Також її можна забарвити за допомогою соку яскравих овочів або зелені, наприклад, морква, буряка або шпинату.
- Сир - 500 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 5 штук
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)
Для початку сир необхідно розтерти так, щоб в ньому не залишалося грудочок. Зручніше за все робити це за допомогою блендера. Потім до сиру відправте яйця з цукром і знову все добре перемішайте блендером.
До сиру потрібно додати борошно, яку слід просіяти. Надсилайте борошно в тісто порціями. З першою порцією додайте соду, погашену оцтом. Вимішайте тісто руками. Воно повинно вийти досить крутим.
Тісто скачайте в товсту ковбаску і наріжте її на кружечки товщиною близько двох сантиметрів. Робочу поверхню присипте борошном і викладіть кружечки, Слека їх пріплюснув. Потім за допомогою пробки від пластикової пляшки виріжте кругляши в тесті.
Обсмажувати пончики краще в глибокій сковороді або навіть в каструлі у великій кількості рослинного масла. Масло має покривати хоча б половину пончика, а ще краще - цілком. На кожній стороні пончики смажаться приблизно по 2 хвилини.
Готові пончики викладайте на тарілку, покриту серветкою або паперовим рушником, покладений в кілька шарів. Так з пончиків стече зайве масло. Коли пончики трохи охолонуть, їх можна присипати цукровою пудрою.