Морська риба в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Морська риба дуже корисна, так як в ній міститься багато йоду, необхідного для організму. Також в ній досить мало кісточок, тому вона підійде для вечері або обіду дітям.
Щоб блюдо вийшло ароматним, ви можете додати в нього сушені або свіжі спеції. До риби прекрасно підійде базилік або прованські трави. Подавати окуня можна самостійно або ж з гарніром. Буде доречним відварений рис або картопляне пюре. Щоб дізнатися, як приготувати морську рибу в духовці, прочитайте цей рецепт.
- Окунь морський - 3 штуки
- Лимон - 1, 5 штуки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Морського окуня розморозити, видаліть голову і нутрощі. Почистіть рибу від луски, вимийте, обсушити і натріть її сіллю і перцем. Викладіть окуня в змащену олією форму для запікання.
Лимони вимийте і наріжте їх на кружечки, частина викладіть поверх риби, а частина покладіть в черевця кожному окуня. Потім полийте все оливковою олією.
Розігрійте духовку до двохсот градусів, поставте в неї посуд з окунем. Запікайте його двадцять хвилин, подавайте гарячим.