Рецепт Морквяний салат фото

Морквяний салат
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Фрукти , Апельсин , Морква
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Морквина в салатах найчастіше використовується у відвареному вигляді, хоча в сирому овочі міститься більше корисних речовин. Пропоную рецепт, як приготувати морквяний салат, де овоч саме в сирому вигляді.

Опис приготування:

Салат готується дуже просто і швидко. Це відмінний варіант для смачного і дієтичного сніданку, який можна подати для дорослих і дітей. Завдяки використанню сирої моркви, салат виходить дуже вітамінним і корисним. Крім морквини я також додаю в салат насіння соняшнику і апельсин. Якщо любите сухофрукти, можна додати курагу, родзинки і чорнослив. Готовий салат можна заправити сметаною, соняшниковою олією або соком цитрусових.

  • Морквина - 4 штуки
  • Апельсин - 2 штуки
  • Насіння соняшника - 100 грам
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
морквяний салат - фото крок 1
1. Насіння купую вже очищені і несолоним. Якщо таких немає, можна почистити їх самому заздалегідь. Сковороду ставлю на середній вогонь, через 1-2 хвилини відправляю на неї очищені насіння. Трохи обсмажую їх, так отримаю приємний запах і підсушити насіння одночасно.
морквяний салат - фото крок 2
2. Всю морквину чищу і мою, подрібнюю її на дрібній тертці (можна і на великій, по бажанню) і перекладаю в миску.
морквяний салат - фото крок 3
3. Апельсини очищаю від шкірки, Обробляють на дольки і очищаю від перетинок і плівки, нарізаю їх невеликими шматочками і додаю до морквині.
морквяний салат - фото крок 4
4. Зверху викладаю підсмажені насіння і поливаю рослинним маслом.
морквяний салат - фото крок 5
5. Салат перед подачею перемішую і за бажанням прикрашаю гілочкою петрушки. Смачного!

Схожі рецепти