Індійський морквяний салат
(покроковий рецепт з фото)
Індійський морквяний салат відрізняється своєю пікантність і гостротою. Велика кількість спецій і перцю - це відмінна риса східної кухні. Також в нього входить курка, яка добре поєднується з морквою.
Щоб дізнатися, як приготувати індійський морквяний салат, уважно вивчіть цей рецепт. Таке блюдо можна віднести до розряду дієтичних, воно ідеально підходить для тих, хто не любить важкі майонезні салати. За бажанням ви можете додати трохи менше гострого перцю.
- Морква - 250 грам
- Куряча грудка - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
- Перець червоний мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Морква очистіть або поскоблите ножем. Вимийте ретельно під водою, після чого наріжте її соломкою за допомогою ножа або ж спеціальної насадки в кухонному комбайні. Помістіть морквину в миску.
Очистіть зубчики часнику, пропустіть їх через прес. Додайте в моркву, подрібнений часник, оцет, сіль і перець. Ретельно все перемішайте і поставте в холодильник маринуватися на півгодини.
Поки в холодильнику для вашого салату маринується морква, підготуйте куряче філе. Вимийте його, обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки. Обсмажте філе до готовності на рослинній олії в сковороді.
Дістаньте з холодильника мариновану моркву, злийте з миски зайву рідину, яку виділить морква. Додайте до неї обсмажену на олії курочку.
У тій же сковороді, де ви обсмажували курку, пассеруйте очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, попередньо додавши до нього ще трохи рослинного масла. Викладіть цибулю до решти інгредієнтів. Перемішайте і подайте до столу.