Рецепт Морква з цукром фото

Морква з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква , Цукор
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Десерти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любіть солодкі овочі? Тоді обов'язково варто спробувати цю незвичайну морква в цукрі. Смачна запечена морква з пікантним солодким соусом сподобається і дітям, і дорослим.

Опис приготування:

Класичний рецепт моркви з цукром комусь може здатися нудним. Пропоную вашій увазі оригінальний варіант солодкого соусу з кмином, яким можна приправити як запечену, так і сиру моркву.

1. Морква помити, почистити, але не видаляти зелені хвостики. У готовій страві вони будуть"ручками" , за які зручно тримати морквину.

2. У жароміцних форму відправити морква, полити оливковою олією, перемішати. Трохи посолити.

3. Форму накрити фольгою і відправити в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин. Готовність можна перевіряти виделкою, вона повинна легко входити.

4. Готову моркву дістати з форми і викласти на блюдо.

5. У невеликій ємності розігріти вершкове масло. Додати цукор.

6. Натерти 1-2 чайні ложки апельсинової цедри. З апельсина вичавити сік.

7. Додати до маслу апельсиновий сік і цедру.

8. Кмин подрібнити і відправити до соусу.

9. Варити на повільному вогні 2-5 хвилин, поки соус не почне густіти.

10. Зняти з вогню і полити морква.

Морква з цукром в домашніх умовах можна приготувати і з іншим соусом - лимонним або ягідним. Не бійтеся експериментувати, цей рецепт досить варіативний.


  • Морква - 8-10 штук
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Апельсин - 1 штука
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
Класичний рецепт моркви з цукром комусь може здатися нудним. Пропоную вашій увазі оригінальний варіант солодкого соусу з кмином, яким можна приправити як запечену, так і сиру моркву.

1. Морква помити, почистити, але не видаляти зелені хвостики. У готовій страві вони будуть"ручками" , за які зручно тримати морквину.

2. У жароміцних форму відправити морква, полити оливковою олією, перемішати. Трохи посолити.

3. Форму накрити фольгою і відправити в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин. Готовність можна перевіряти виделкою, вона повинна легко входити.

4. Готову моркву дістати з форми і викласти на блюдо.

5. У невеликій ємності розігріти вершкове масло. Додати цукор.

6. Натерти 1-2 чайні ложки апельсинової цедри. З апельсина вичавити сік.

7. Додати до маслу апельсиновий сік і цедру.

8. Кмин подрібнити і відправити до соусу.

9. Варити на повільному вогні 2-5 хвилин, поки соус не почне густіти.

10. Зняти з вогню і полити морква.

Морква з цукром в домашніх умовах можна приготувати і з іншим соусом - лимонним або ягідним. Не бійтеся експериментувати, цей рецепт досить варіативний.

Схожі рецепти