Морква з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Любіть солодкі овочі? Тоді обов'язково варто спробувати цю незвичайну морква в цукрі. Смачна запечена морква з пікантним солодким соусом сподобається і дітям, і дорослим.
Класичний рецепт моркви з цукром комусь може здатися нудним. Пропоную вашій увазі оригінальний варіант солодкого соусу з кмином, яким можна приправити як запечену, так і сиру моркву.
1. Морква помити, почистити, але не видаляти зелені хвостики. У готовій страві вони будуть "ручками", за які зручно тримати морквину.
2. У жароміцних форму відправити морква, полити оливковою олією, перемішати. Трохи посолити.
3. Форму накрити фольгою і відправити в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин. Готовність можна перевіряти виделкою, вона повинна легко входити.
4. Готову моркву дістати з форми і викласти на блюдо.
5. У невеликій ємності розігріти вершкове масло. Додати цукор.
6. Натерти 1-2 чайні ложки апельсинової цедри. З апельсина вичавити сік.
7. Додати до маслу апельсиновий сік і цедру.
8. Кмин подрібнити і відправити до соусу.
9. Варити на повільному вогні 2-5 хвилин, поки соус не почне густіти.
10. Зняти з вогню і полити морква.
Морква з цукром в домашніх умовах можна приготувати і з іншим соусом - лимонним або ягідним. Не бійтеся експериментувати, цей рецепт досить варіативний.
- Морква - 8-10 штук
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Апельсин - 1 штука
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Морква помити, почистити, але не видаляти зелені хвостики. У готовій страві вони будуть "ручками", за які зручно тримати морквину.
2. У жароміцних форму відправити морква, полити оливковою олією, перемішати. Трохи посолити.
3. Форму накрити фольгою і відправити в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин. Готовність можна перевіряти виделкою, вона повинна легко входити.
4. Готову моркву дістати з форми і викласти на блюдо.
5. У невеликій ємності розігріти вершкове масло. Додати цукор.
6. Натерти 1-2 чайні ложки апельсинової цедри. З апельсина вичавити сік.
7. Додати до маслу апельсиновий сік і цедру.
8. Кмин подрібнити і відправити до соусу.
9. Варити на повільному вогні 2-5 хвилин, поки соус не почне густіти.
10. Зняти з вогню і полити морква.
Морква з цукром в домашніх умовах можна приготувати і з іншим соусом - лимонним або ягідним. Не бійтеся експериментувати, цей рецепт досить варіативний.