Мордовські пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Мордовські пельмені - цемор - мають оригінальний зовнішній вигляд і чудовий смак. Відмінність від звичних пельменів полягає в витягнутій формі і в часі відварювання.
Будь-яка господиня впорається з пельменями. У цьому рецепті увагу варто звернути на фарш. Йому необхідно промаринуватися. Тому мінімум 30 хвилин при кімнатній температурі, максимум до 3-х годин в холодильнику. В іншому все просто!
- Борошно пшеничне - 2-3 склянок (для тіста)
- Вода - 100 мілілітрів (для тіста)
- Яйця - 2 штуки (для тіста)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
- Свинина - 450 грам (жирна, для фаршу)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Перець - За смаком

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Змішайте всі інгредієнти для тіста. Замісити пельменное тісто зручним для вас способом. Я скористалася хлебопечкой.
Залиште замішане тісто в холодильнику на 30 хвилин.
Залиште замішане тісто в холодильнику на 30 хвилин.

Приготуйте фарш. Почніть з лука. Його необхідно якомога дрібніше нарізати. Добре підходить для цього - блендер.

Свинину наріжте дрібними кубиками.

Додайте подрібнену цибулю, сіль, перець. Добре перемішайте.

Залиште фарш при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.

Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника.

Відріжте 1/4 частина від загального тесту і розкачати в пласт. Пласт розріжте на квадрати розміром 4×4 або 5×5 см.

Столову ложку фаршу викладіть на квадрат. З'єднайте по діагоналі, закріпіть краю. Вийде трикутник. Тепер прокатайте заготовку між долонь в джгутик, щоб тісто добре охопило фарш.

Наліпити бажану кількість пельменів. Поставте кип'ятитися воду для відварювання.

Варіть пельмені протягом 20-22 хвилин на середньому вогні, не допускаючи сильного кипіння.

Подавайте пельмені з бульйоном. Окремо подайте вершкове масло, зелень і сметану.
Мордовські пельмені готові. Смачного!
Мордовські пельмені готові. Смачного!