Рецепт Мордовські пельмені фото

Мордовські пельмені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, М'ясо
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви з начинкою, Пельмені

Мордовські пельмені - цемор - мають оригінальний зовнішній вигляд і чудовий смак. Відмінність від звичних пельменів полягає в витягнутій формі і в часі відварювання.

Будь-яка господиня впорається з пельменями. У цьому рецепті увагу варто звернути на фарш. Йому необхідно промаринуватися. Тому мінімум 30 хвилин при кімнатній температурі, максимум до 3-х годин в холодильнику. В іншому все просто!

  • Борошно пшеничне - 2-3 склянок (для тіста)
  • Вода - 100 мілілітрів (для тіста)
  • Яйця - 2 штуки (для тіста)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
  • Свинина - 450 грам (жирна, для фаршу)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Перець - За смаком
мордовські пельмені - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
мордовські пельмені - фото крок 2
Змішайте всі інгредієнти для тіста. Замісити пельменное тісто зручним для вас способом. Я скористалася хлебопечкой.
Залиште замішане тісто в холодильнику на 30 хвилин.
мордовські пельмені - фото крок 3
Приготуйте фарш. Почніть з лука. Його необхідно якомога дрібніше нарізати. Добре підходить для цього - блендер.
мордовські пельмені - фото крок 4
Свинину наріжте дрібними кубиками.
мордовські пельмені - фото крок 5
Додайте подрібнену цибулю, сіль, перець. Добре перемішайте.
мордовські пельмені - фото крок 6
Залиште фарш при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.
мордовські пельмені - фото крок 7
Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника.
мордовські пельмені - фото крок 8
Відріжте 1/4 частина від загального тесту і розкачати в пласт. Пласт розріжте на квадрати розміром 4×4 або 5×5 см.
мордовські пельмені - фото крок 9
Столову ложку фаршу викладіть на квадрат. З'єднайте по діагоналі, закріпіть краю. Вийде трикутник. Тепер прокатайте заготовку між долонь в джгутик, щоб тісто добре охопило фарш.
мордовські пельмені - фото крок 10
Наліпити бажану кількість пельменів. Поставте кип'ятитися воду для відварювання.
мордовські пельмені - фото крок 11
Варіть пельмені протягом 20-22 хвилин на середньому вогні, не допускаючи сильного кипіння.
мордовські пельмені - фото крок 12
Подавайте пельмені з бульйоном. Окремо подайте вершкове масло, зелень і сметану.
Мордовські пельмені готові. Смачного!

Схожі рецепти