Рецепт Мордовські млинці фото

Мордовські млинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Манька
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На святковий стіл , Масляна
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Мордовські млинці - це традиційна страва цього народу, готують їх з різного виду борошна, частіше з їх суміші, даний рецепт мордовських млинців буде з манки, млинці можуть бути товстими і тонкими.

Опис приготування:

Приготувати мордовські бліц з манки зовсім не складно, дивіться покрокову інструкцію до рецептом і готуйте із задоволенням. Млинці можна зробити товстими, якщо зменшити кількість молока, або тонкими, як в цьому рецепті.

  • Манька - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 5 грам
мордовські млинці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мордовські млинці - фото крок 2
У миску для замішування тіста всипте манку, цукор, додайте сіль, перемішайте.
мордовські млинці - фото крок 3
Вбийте одне яйце.
мордовські млинці - фото крок 4
Влийте в миску склянку теплого молока (200 мл), розмішайте.
мордовські млинці - фото крок 5
Додайте дріжджі, розмішайте, поставте в тепле місце для бродіння приблизно на 40-45 хвилин.
мордовські млинці - фото крок 6
Додайте склянку (200 мл) гарячого молока, влийте 3 ст. Ложки рослинної олії, ще раз розмішайте і смажте млинці на сковороді, масло при цьому можна не додавати, хіба що змастити перед першим млинцем. Смажте з двох сторін до рум'яної.
мордовські млинці - фото крок 7
Подавайте мордовські млинці зі сметаною, згущеним молоком, медом, варенням. Млинці виходять смачні, оксамитові, при цьому навіть холодні вони залишаються такими ж смачними.

Схожі рецепти