Минтай в маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Любіть експерименти на кухні? Тоді пропоную вам приготувати неймовірно ароматний, соковитий і дуже смачний минтай в маринаді. Насичений спеціями маринад робить рибку незвичайною.
Минтай в маринаді - це відмінний варіант смачного і дієтичного страви. Максимум корисних властивостей зберігає риба, приготована таким способом. До того ж, маринад можна доповнювати улюбленими спеціями і травами.
- Минтай - 400 грам
- Лимон - 1 штука
- Імбир - 50 грам
- Спеції - 2-3 Ст. Ложок(koriandr, паприка, сушений імбир, запашний перець і т.Д.)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно вимити і очистити рибку. Видалити плавники, нутрощі і добре просушити, щоб в процесі приготування не було зайвої води.
2. Зараз я розповім, як зробити минтай в маринаді надзвичайно ароматним. Спершу потрібно ретельно вимити і просушити лимон. Цедру натерти на дрібній тертці, а з лимони вичавити сік.
3. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці. Кількість його залежить від ваших смакових уподобань. Основу маринаду становитиме лимонний сік, соєвий соус і тертий імбир. Важливим компонентом також є спеції. Використовувати можна абсолютно будь-які спеції, які вам до душі. Також підійдуть готові набори спецій для риби.
4. Рибу необхідно натерти спеціями. Солити при цьому її необов'язково, враховуючи досить солоний соєвий соус. При бажанні також можна додати дрібку цукру. Укласти рибку в мисочку з маринадом. Залишити її мінімум на 20 хвилин в прохолодному місці.
5. Коли риба переповнилася ароматами, викласти її в пакет для запікання. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Додати до риби цибулю і маринад. Щільно зав'язати пакет і відправити в мікрохвильову піч на 10 хвилин. Минтай в маринаді в домашніх умовах також можна готувати і в духовці, зовсім необов'язково використовувати лише мікрохвильовку. Для 2 хвилини до готовності можна акуратно розгорнути пакет і підсмажити рибку до золотистої скоринки.