Рецепт Медовий торт «бджолиний укус» фото

Медовий торт «бджолиний укус»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Мед
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, День народження, 8 березня
Випічка, Солодке, Пироги, Торти

Медовий пиріг Bienenstich перекладається з німецької як бджолиний укус. Пиріг легко можна назвати тортом. У ньому пишні медові коржі з прошарком ніжного заварного крему під мигдально-медовою скоринкою.

Тісто для "бджолиного укусу" заводиться на дріжджах і меду. Зверху тісто заливається медово-мигдальної заливкою. Коржі виходять пишними, ніжними, з медовим ароматом, а мигдальна корочка - хрусткою. Між коржами - прошарок з повітряного вершково-заварного крему. Всі подробиці, як приготувати медовий торт "бджолиний укус", ви дізнаєтеся з покрокового рецепта.

  • Борошно - 350 грам
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (швидкодіючі)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 70 грам (розтоплене)
  • Мед рідкий - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Мед - 80 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 30 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Мигдальні пелюстки - 100 грам (або рубаний мигдаль)
  • Вершки 10% - 250 мілілітрів (в вершках)
  • Вершки 35% - 150 мілілітрів (в вершках)
  • Яйце - 2 штуки (в вершках)
  • Цукор - 60 грам (в вершках)
  • Борошно - 30 грам (в вершках)
медовий торт
Підготуйте необхідні продукти для тіста.
медовий торт
Борошно просійте в глибоку миску, відкладіть 2 ст. L. Для підпис робочої поверхні. Додайте швидкодіючі дріжджі і сіль.
Мед і розтоплене вершкове масло з'єднайте і розмішайте до однорідності. Яйце злегка збийте.
медовий торт
З'єднайте рідкі інгредієнти, влийте в борошно з дріжджами і перемішайте.
Робочу поверхню присипте борошном, замісіть гладке м'яке тісто. Округлите його і помістіть в миску, змащену маслом. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину.
медовий торт
Підготуйте необхідні продукти для медово-мигдальної заливки. У каструльці з товстим дном або сотейнику з'єднайте мед, вершкове масло, цукор і ванілін, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні протягом 1 хвилини, додайте мигдальні пластівці (або рубаний мигдаль) і перемішайте. Остудіть до кімнатної температури.
медовий торт
Підійшло тісто має збільшитися в 2-3 рази.
медовий торт
Тісто, що підійшло обомніте, округлятимете і розкачайте в круглу товсту корж.
медовий торт
Помістіть її в форму для запікання (d = 24 см). Зверху залийте остигнула заливкою. Накрийте форму з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин для підходу. Потім відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
медовий торт
Підготуйте необхідні продукти для крему.
медовий торт
З'єднайте яйця, цукор і борошно. Перемішайте до однорідності. Вершки 10% і ванілін доведіть до кипіння. Влийте половину молока тонкою цівкою в яєчну масу, перемішайте. Додайте в молоко, час, що залишився в каструльці, і варіть до загустіння, періодично помішуючи. Потім перелийте в миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і остудіть до кімнатної температури.
медовий торт
Свіжоспечений медовий пиріг остудіть спочатку в формі, а потім на решітці. Разрежьте на два коржа.
медовий торт
Добре охолоджені вершки 35% збийте до м'яких піків. Додайте їх в заварний крем, збийте на малих обертах до однорідності.
медовий торт
Крем розподіліть рівномірно по нижньому Коржу, накрийте верхнім. Залиште в прохолодному місці в декількох годин.
медовий торт
Смачного!

Схожі рецепти