Медовий торт «бджолиний укус»
(покроковий рецепт з фото)
Медовий пиріг Bienenstich перекладається з німецької як бджолиний укус. Пиріг легко можна назвати тортом. У ньому пишні медові коржі з прошарком ніжного заварного крему під мигдально-медовою скоринкою.
Тісто для "бджолиного укусу" заводиться на дріжджах і меду. Зверху тісто заливається медово-мигдальної заливкою. Коржі виходять пишними, ніжними, з медовим ароматом, а мигдальна корочка - хрусткою. Між коржами - прошарок з повітряного вершково-заварного крему. Всі подробиці, як приготувати медовий торт "бджолиний укус", ви дізнаєтеся з покрокового рецепта.
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (швидкодіючі)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 70 грам (розтоплене)
- Мед рідкий - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 150 мілілітрів
- Мед - 80 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 30 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Мигдальні пелюстки - 100 грам (або рубаний мигдаль)
- Вершки 10% - 250 мілілітрів (в вершках)
- Вершки 35% - 150 мілілітрів (в вершках)
- Яйце - 2 штуки (в вершках)
- Цукор - 60 грам (в вершках)
- Борошно - 30 грам (в вершках)
Підготуйте необхідні продукти для тіста.
Борошно просійте в глибоку миску, відкладіть 2 ст. L. Для підпис робочої поверхні. Додайте швидкодіючі дріжджі і сіль.
Мед і розтоплене вершкове масло з'єднайте і розмішайте до однорідності. Яйце злегка збийте.
Мед і розтоплене вершкове масло з'єднайте і розмішайте до однорідності. Яйце злегка збийте.
З'єднайте рідкі інгредієнти, влийте в борошно з дріжджами і перемішайте.
Робочу поверхню присипте борошном, замісіть гладке м'яке тісто. Округлите його і помістіть в миску, змащену маслом. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину.
Робочу поверхню присипте борошном, замісіть гладке м'яке тісто. Округлите його і помістіть в миску, змащену маслом. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину.
Підготуйте необхідні продукти для медово-мигдальної заливки. У каструльці з товстим дном або сотейнику з'єднайте мед, вершкове масло, цукор і ванілін, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні протягом 1 хвилини, додайте мигдальні пластівці (або рубаний мигдаль) і перемішайте. Остудіть до кімнатної температури.
Підійшло тісто має збільшитися в 2-3 рази.
Тісто, що підійшло обомніте, округлятимете і розкачайте в круглу товсту корж.
Помістіть її в форму для запікання (d = 24 см). Зверху залийте остигнула заливкою. Накрийте форму з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин для підходу. Потім відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
Підготуйте необхідні продукти для крему.
З'єднайте яйця, цукор і борошно. Перемішайте до однорідності. Вершки 10% і ванілін доведіть до кипіння. Влийте половину молока тонкою цівкою в яєчну масу, перемішайте. Додайте в молоко, час, що залишився в каструльці, і варіть до загустіння, періодично помішуючи. Потім перелийте в миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і остудіть до кімнатної температури.
Свіжоспечений медовий пиріг остудіть спочатку в формі, а потім на решітці. Разрежьте на два коржа.
Добре охолоджені вершки 35% збийте до м'яких піків. Додайте їх в заварний крем, збийте на малих обертах до однорідності.
Крем розподіліть рівномірно по нижньому Коржу, накрийте верхнім. Залиште в прохолодному місці в декількох годин.
Смачного!