Медальйони із сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.
Хочу порекомендувати вам дуже класний і досить незвичайний варіант, як приготувати медальйони з сьомги з начинкою зі смажених грибів і відвареним рисом. Це просто обладнаний варіант гарячого блюда.
Опис приготування:
Хочу звернути вашу увагу на те, що приготувати медальйони з сьомги в домашніх умовах можна як з начинкою, так і без неї, звернувши скибочки риби равликом. Блюдо досить просте, але його безсумнівною родзинкою є саме подача. Подавати до столу рибу можна з овочами на гарнір або як повноцінне блюдо.
- Сьомга - 450-500 грам
- Гриби - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Рис відварний - 50 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лук-пориста - 3 штуки (або зелений)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
1. Такий апетитний набір інгредієнтів вам потрібно, щоб на своїй кухні повторити цей рецепт приготування медальйонів із сьомги. Насамперед відваріть в підсоленій воді рис.
2. Очистіть і наріжте цибулину.
3. На сковороду відправте вершкове і оливкове масло. Розігрійте і викладіть цибулю. Обсмажте його на середньому вогні до прозорості.
4. Гриби вимийте, обсушити і подрібніть.
5. Викладіть гриби до цибулі, обсмажуйте до готовності. В процесі підсолити і поперчіть за смаком.
6. Деко або форму для запікання застеліть пергаментом і змастіть трохи оливковою олією. Викладіть вимиті, обсушені і посолені скибочки риби, звернувши їх кільцями. Щоб сьомга тримала форму, закріпіть її листям порею або пір'ям зеленого лука. Не забудьте видалити їх перед подачею!
7. У глибокій мисці з'єднайте рис, обсмажені гриби і подрібнену зелень. Перемішайте все як слід.
8. Викладіть в центр начинку.
9. Натріть на тертці сир, присипте їм зверху, щоб вийшла хрустка скоринка. Надішліть деко в духовку, запікайте страву хвилин 15. Важливо не перетримати рибу, щоб вона не була сухою.
10. Ось і весь секрет, як приготувати медальйони з сьомги з рисом, зеленню і грибами. Смачного!