Рецепт Мажадара фото

Мажадара
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Мал, Сочевиця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Цікаве і смачна страва, яке відмінно підійде для вегетаріанського столу. Незважаючи на зовнішній вигляд воно готується дуже просто з доступних продуктів. Пропонуємо рецепт, як приготувати маджадару.

Смачне і ситне блюдо східної кухні, яке складається з рису і сочевиці. Готується все гранично просто: рис і сочевицю відварюємо до готовності, овочі обсмажуємо на сковороді, після чого все змішуємо разом, додаємо спецій і готово. Ваші близькі та друзі дуже здивуються і зрадіють такому цікавому страви на святковому або повсякденному столі.

  • Мал - 150 грам
  • Сочевиця - 150 грам
  • Вода - 0, 6 L
  • Цибуля - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Томатне пюре - 6 Ст. Ложок
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Гострий червоний і чорний перець мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
мажадара - фото крок 1
1. Рис промиваємо до прозорої води, пересипаємо в каструлю і заливаємо 375 мілілітрах холодної води. Варимо 15-20 хвилин до напівготовності.
мажадара - фото крок 2
2. Сочевицю теж промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і варимо після закипання 10-15 хвилин.
мажадара - фото крок 3
3. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібно, морква моєму і натираємо на дрібній тертці, обсмажуємо на сковороді з додаванням соняшникової олії. Болгарський перець миємо й нарізаємо кубиком, додаємо його до цибулі і моркви, потім томатне пюре і перемішуємо. Додаємо нарізаний часник і тушкуємо кілька хвилин.
мажадара - фото крок 4
4. Напівготові рис і сочевицю додаємо на сковороду до овочів, перемішуємо, додаємо спеції і сіль за смаком. Готуємо всі на маленькому вогні 10-15 хвилин. Перед подачею посипаємо паприкою.

Схожі рецепти