Мажадара
(покроковий рецепт з фото)
Цікаве і смачна страва, яке відмінно підійде для вегетаріанського столу. Незважаючи на зовнішній вигляд воно готується дуже просто з доступних продуктів. Пропонуємо рецепт, як приготувати маджадару.
Смачне і ситне блюдо східної кухні, яке складається з рису і сочевиці. Готується все гранично просто: рис і сочевицю відварюємо до готовності, овочі обсмажуємо на сковороді, після чого все змішуємо разом, додаємо спецій і готово. Ваші близькі та друзі дуже здивуються і зрадіють такому цікавому страви на святковому або повсякденному столі.
- Мал - 150 грам
- Сочевиця - 150 грам
- Вода - 0, 6 L
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Томатне пюре - 6 Ст. Ложок
- Часник - 3-4 зубчиків
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Гострий червоний і чорний перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Рис промиваємо до прозорої води, пересипаємо в каструлю і заливаємо 375 мілілітрах холодної води. Варимо 15-20 хвилин до напівготовності.
2. Сочевицю теж промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і варимо після закипання 10-15 хвилин.
3. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібно, морква моєму і натираємо на дрібній тертці, обсмажуємо на сковороді з додаванням соняшникової олії. Болгарський перець миємо й нарізаємо кубиком, додаємо його до цибулі і моркви, потім томатне пюре і перемішуємо. Додаємо нарізаний часник і тушкуємо кілька хвилин.
4. Напівготові рис і сочевицю додаємо на сковороду до овочів, перемішуємо, додаємо спеції і сіль за смаком. Готуємо всі на маленькому вогні 10-15 хвилин. Перед подачею посипаємо паприкою.