Майонез «Домашній» на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас ніяк не виходить приготувати майонез чи ні блендера, щоб гарненько його збити, подивіться, як приготувати майонез "домашній" на жовтках. Рецепт вийде 100%!
Рецепти домашнього майонезу хороші тим, що їх можна готувати на свій смак: додати більше або менше гірчиці, солі, перцю, рубану зелень або подрібнені горіхи. Особливість цього рецепта в тому, що його можна приготувати міксером. Крім того, для нього потрібні тільки яєчні жовтки, за рахунок чого соус виходить красивого золотого кольору. Якщо майонез після збивання залишається рідким, додайте ще трохи лимонного соку.
- Рослинна олія - 150 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки

1. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. У чашу міксера відправте жовтки, гірчицю, лимонний сік, сіль і цукор. Збийте міксером до однорідності протягом 1 хвилини.

2. Невеликими порціями (обов'язково поступово) додайте рослинне масло, не припиняючи збивати масу до однорідності.

3. Якщо майонез виходить рідким, додайте ще трохи лимонного соку. Смачного!