Martaʙak
(покроковий рецепт з фото)
Мартабак віддалено нагадують чебуреки, це смажені пиріжки-конвертики з начинкою з баранини і спецій, дуже здорово поєднуються з маринованою цибулею. Дивіться рецепт!
Будь-які пиріжки - це завжди клопітно. Але ці смажені конвертики з начинкою з баранини здатні підкорити будь-якого гурмана своїм яскравим пряним смаком. Особливо смачні вони в гарячому вигляді! розповідаю, як приготувати мартабак.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 25 грам(20 г для маринування, 2, 5 г в тісто, 2, 5 г в начинку)
- Борошно - 225 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки(2 шт в начинку, 1 - для маринування)
- Часник - 2 зубчики
- Імбир свіжий - 10 грам
- Пудра каррі - 1 Ст. Ложка
- Фарш баранячий - 500 грам
- Оцет винний - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
Приготуйте тісто. У мисці збовтайте яйце з цукром, дрібкою солі і 90 мл води.
Розтопити масло і остудіть. У велику миску просійте борошно, зробіть поглиблення. Влийте яєчну суміш, масло і перемішайте вилкою.
Замісити тісто руками, вимішуючи до гладкості. Тісто не повинно липнути до рук, при необхідності додайте борошна. Залиште тісто "відпочити" .
Для начинки цибулю, часник і імбир дрібно наріжте і обсмажте у великій сковороді на невеликій кількості оливкової олії. Додайте каррі, фарш, цукор, сіль за смаком. Готуйте, розбиваючи грудочки лопаткою. Смажте до готовності.
Лук наріжте кільцями або півкільцями. Складіть в миску, додайте оцет, цукор, сіль. Пам'ятайте руками і залиште маринуватися.
Тісто розділи 8-10 частин. Кожен шматочок розкачайте в коло діаметром приблизно 15 см. У центр викладіть начинку і скрутіть конвертиком.
Кладіть пиріжки в розігріте масло швом вгору. Смажте по 4-5 хвилин з кожного боку.
Подавайте пиріжки з зеленню і маринованою цибулею. Смачного!