Рецепт Мармуровий хліб фото

Мармуровий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Борошно
ПП рецепти
Для дітей , Десерт
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Цей хліб - мікс чорного і білого хліба, рецепт якого знайшла на просторах інтернету. Трохи його доповнила, вийшов дуже смачний і цікавий на вигляд хліб, до того ж, незвичайний.

Опис приготування:

Заздалегідь підготуйте інгредієнти відповідно до рецептури для світлої і темної частини тесту окремо.

  • Борошно пшеничне - 3 склянки(2 склянки борошна - в білу частину тіста, 1 склянка - в темну)
  • Борошно житнє - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(2 ст. L. Рафінованої олії в світлу частину тесту, 2 ст. L. - в темну)
  • Сіль - 2 чайних ложки (сіль - за 1 немає. L. (без верху) в обидві частини тесту)
  • Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки (цукровий пісок класти по 1 ст. L. В обидві частини тесту.
    Кількість цукру можна зменшити, а можна зовсім виключити для отримання класичного смаку хліба. )
  • Солод житній - 1 Ст. Ложка
  • Вода тепла - 390 мілілітрів (вода - 190 мл в світлу частину тесту, 200 мл - в темну частину тесту)
  • Дріжджі пресовані свіжі - 3 грами (дріжджі додавати в світлу частину )
  • Стартер Житня - 1 Ст. Ложка (при відсутності житньої закваски, в темну частину тесту покласти 3 г пресованих свіжих дріжджів)
мармуровий хліб - фото крок 1
Підготуйте продукти відповідно до рецептури, можна відразу розділити продукти для світлої частини тесту і для темної.
мармуровий хліб - фото крок 2
Спочатку готуємо світлу частину тесту. Всипте в миску для замішування тіста сухі інгредієнти - борошно, сіль, цукор, призначені для світлого тесту:
2 склянки борошна, 1 ç.l. Сіль і 1 ст.Л. Цукрового піску.
мармуровий хліб - фото крок 3
Дріжджі розведіть у воді, призначеної для замісу світлого тесту (190 мл).
мармуровий хліб - фото крок 4
Влийте воду з розведеними дріжджами в борошно.
мармуровий хліб - фото крок 5
Додайте 2 ст. L. Рослинної олії.
мармуровий хліб - фото крок 6
Замісити світле тісто.
мармуровий хліб - фото крок 7
Всипте в миску, в якій будете готувати темне тісто, сухі інгредієнти: борошно пшеничне - 1 склянка, борошно житнє - 1 склянка, сіль - 1 середня лінія, цукровий пісок - 1 ст.Л., солод житній - 1 ст.Л.
мармуровий хліб - фото крок 8
Змішайте всі інгредієнти.
мармуровий хліб - фото крок 9
У теплій воді (200 мл) розведіть житнє закваску.
мармуровий хліб - фото крок 10
Влийте воду з закваскою до борошна.
мармуровий хліб - фото крок 11
Додайте 2 ст. L. Рослинної олії.
мармуровий хліб - фото крок 12
Замістити житнє тісто.
мармуровий хліб - фото крок 13
Обидва види тесту покладіть в миску, краї якої змащені олією. Щоб це було зручніше робити, змастіть руки рослинною олією.
мармуровий хліб - фото крок 14
Накрийте харчової плівкою і поставте тісто в тепле місце на 1 час.
мармуровий хліб - фото крок 15
Тісто через годину збільшиться в розмірах.
мармуровий хліб - фото крок 16
Змішайте тісто довільно круговими рухами.
мармуровий хліб - фото крок 17
Поставте тісто ще на расстойку на 30-45 хвилин.
мармуровий хліб - фото крок 18
Для роботи з тестом пріпиліте робочу поверхню столу борошном, добре додати до борошна трохи висівок.
мармуровий хліб - фото крок 19
Викладіть тісто на стіл, намагайтеся щоб тісто стикалося з борошном тільки зовнішньою стороною.
мармуровий хліб - фото крок 20
Зберіть кінці тесту в колобок.
мармуровий хліб - фото крок 21
Сформуйте хліб на свій розсуд. Можна покласти в спеціальну форму для випічки, а можна випікати подовий хліб.
мармуровий хліб - фото крок 22
Сфорязикний хліб покладіть швом вниз на папір для випічки
мармуровий хліб - фото крок 23
Щоб тісто не розходилося в сторони, підкладіть з боків валики з невеликих серветок-рушників, залиште на расстойку на 30-40 хвилин.
мармуровий хліб - фото крок 24
Потім зробіть на хлібі надрізи, розігрійте духовку до 250 градусів, випікайте при максимальній температурі з парою 10 хвилин, потім випустіть пар, снизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 35-40 хвилин до готовності.
мармуровий хліб - фото крок 25
Готовий хліб охолодіть на решітці до кімнатної температури.
мармуровий хліб - фото крок 26
Готовий хліб в розрізі виглядає дуже цікаво.
мармуровий хліб - фото крок 27
Кожен скибочку хліба має свій неповторний візерунок. Хліб вийшов ароматним, смачним, незвичайним.

Схожі рецепти