Маринований портулак
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають про маринуванні огірків, помідорів, часнику і багатьох інших овочів. Пропоную сміливий експеримент, як приготувати маринований портулак. Якщо раніше не чули про нього, то швидше за записуйте.
Таке блюдо дуже популярно в східній і середземноморської кухні, в наших же широтах далеко не всі знають, що портулак - це не тільки городня трава, але з нього можна зробити смачну мариновану заготовку. Вона відмінно підійде в якості закуски під горілку або в якості салату до картоплі, каші або до м'яса. Блюдо в приготуванні зовсім нескладна, а заготовка буде радувати вас всю зиму.
- Портулак - 300 грам (з розрахунку на банку обсягом 1-1, 5 L)
- Часник - 3 зубчики
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Кріп сушений - 2 щіпки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
1. Найперше - промиваю портулак від землі в декількох водах, після чого відкидаю на друшляк і зрізаю всі насіннєві коробочки. Нарізаю гілочки довжиною від п'яти до десяти сантиметрів.
2. Стерилизую банку, щільно утрамбовують гілочки портулаку в банку, між шарами трави кладу чорний перець, зубчики чеснока, лавровий лист і сушений кріп.
3. Роблю гарячий маринад: в сотейник наливаю воду, додаю сіль і цукор, відправляю на вогонь і доводжу до кипіння. Знімаю каструлю з вогню і вливаю оцет, заливаю гарячим маринадом вміст банки і закручую кришкою.
4. Залишаю банки на 3 дня, після чого страва готова. Маринований портулак для подачі на стіл перекладаю в тарілку.