Маринований оселедець
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити в домашніх умовах приголомшливо ароматну, пікантну і неймовірно насичену за смаком оселедець? Тоді ось вам на замітку рецепт, повз якого точно не можна проходити. Запам'ятовуйте!
Поспішаю розповісти вам, як приготувати мариновану оселедець з неймовірною кількістю ароматних спецій. Повірте, такої рибки ви ще точно не пробували. Її можна подати не тільки на обід або вечерю з гарніром, але і на бутербродах на фуршет, наприклад. Це відмінна ідея домашньої закуски. До речі, дуже зручно маринувати відразу філе, щоб потім не мати справи з кісточками.
- Оселедець - 4 штуки (невелика)
- Цибулина - 2-3 штук
- Оцет - 500 мілілітрів
- Цукор - 400 грам
- Лавровий лист - 5 штук
- Зерна гірчиці - 1/2 чайних ложки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Перець горошок - 1 Чайна ложка
- Насіння кропу - 1/2 чайних ложки
- Насіння koriandra - 1/2 чайних ложки
- Гілочка чебрецю - 3-4 штук
- Чилі - 2 штуки
1. Насамперед вимийте і висушіть рибку.
2. Найтриваліший процес - це відокремити філе від кісточок.
3. Тепер можна зайнятися маринадом. У невеликій каструлі з'єднайте оцет з цукром і поставте на вогонь. Коли цукор розчиниться, додайте насіння кропу, koriandra, чебрець, подрібнений чилі, імбир і зерна гірчиці. Зніміть маринад з вогню і залиште на 5 хвилин. Паралельно можна очистити цибулю і нарізати. Також можна додати моркву, наприклад.
4. У баночку (з вказаної кількості інгредієнтів буде 3 баночки по 500 мл) викладайте шматочки рибки, чергуючи з цибулею, лавровим листом, морквою. Після залийте маринадом і залиште на 10-12 годин.