Манти зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще, ніж соковите м'ясо свинини в тоненькому тесті з ароматним бульйоном за рецептом східної кухні? Готуємо за рецептом манти зі свинини для всієї родини і гостей!
Для приготування мант зі свинини ви можете самі фарш приготувати, хоча у мене і з покупного непогані вийшли. Також можна додати трохи яловичини, щоб не так жирно було, але це вже на ваш розсуд. Раджу використовувати побільше зелені - петрушки, кінзи, кропу. А також зиру - її традиційно додають в манти. Готувати їх краще в мантоварке, але у мене її немає, так що, просто отварила в каструлі - теж прекрасно вийшло.
- Фарш свинячий - 800 грам
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Зелень - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
Замісити тісто. Воно повинно бути еластичним і до рук не прилипати. Загорніть в харчову плівку і відставте.
А поки робимо начинку: в фарш додаємо зелень посічену, цибуля, часник.
Гарненько замішуємо.
Тісто ділимо на рівні шматочки, розгортаємо гуртки і викладаємо в середину фарш.
Tania страви: спочатку затискаємо навпіл щільно.
Бічні шви скріплюємо. Залишається чотири хвостика.
Ці хвостики скріплюємо теж як на фото.
Варимо в киплячій воді з лавровим листом до готовності - як звичайні пельмені.
Готові манти зі свинини подаємо з вершковим маслом і зеленню.
Готові манти зі свинини подаємо з вершковим маслом і зеленню.