Манти в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Мммм… посуд! Гарячі, соковиті, бризкати палючим бульйоном. Пружне тісто і дуже смачна начинка. Вам вже не терпиться приготувати їх, але ви не знаєте як? Не біда. Читайте рецепт і готуйте!
Неможливо точно з'ясувати звідки прийшли до нас манти. Їх готують і в Туреччині, і в Монголії, і в Центральній Азії, і в Казахстані. Рецепт приготування мантів є у кожної господині на Сході. Тепер і Ви знаєте як приготувати манти. Мультиварка буде для вас відмінним помічником в цій справі. Манти приготовані на нашу рецептом відмінно поєднуються зі свіжою сметаною. Любителі гостренького можуть додати в неї перець або оцет.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вода - 0, 25 склянки
- Яйце - 1 штука
- Фарш - 0, 5 кілограма (найкраще змішати свинячий і яловичий, в пропорції 1:1)
- Цибуля - 4 штуки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Взяти велику миску. У ній змішати борошно, яйце, воду. Додати трохи солі за смаком і замісити тісто.
Цибулю порізати кубиками
У мисці змішати фарш, порізану цибулю, сіль і перець. Добре вимішати.
Робимо самі манти. Тісто розгортаємо, вирізаємо з нього кружечки. В середину кожного кладемо начинку. Защипуємо протилежні сторони, як показано на малюнку.
Зліплюють куточки між собою, як показано на малюнку.
Наливаємо в миску мультиварки воду, ставимо парову тарілку змастивши її попередньо рослинною олією. Зверху на парову тарілку викладаємо манти. Вибираємо режим "приготування на пару", чекаємо 50 хвилин і їмо манти з пилу, з жару. Смачного!