Мансаф
(покроковий рецепт з фото)
Мансаф - блюдо східної кухні з рису, м'яса або курки. Сама родзинка блюда - цікавий соус з кефіру, сметани і приправи каррі, посипаний зверху обсмаженими золотистими горішками.
Мансаф - це блюдо йорданської кухні, яке готують на урочисті дні. В основному на весілля, релігійні свята і похорони. Традиційно готують мансаф з баранини або яловичини, але курка також відмінно підійде для цієї страви. Горіхи теж можна брати будь-які: мигдаль, кешью, кедрові або арахіс. Готують його зазвичай на багатті в великих казанах, так як це блюдо прийнято роздавати гостям, сусідам або просто перехожим. Зазвичай блюдо викладають на величезну тарілку, м'ясо ріжуть великими шматками і рясно поливають соусом. Їдять мансаф руками. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати мансаф з курки з арахісом. Викладаю блюдо порційно, так як у мене не всі люблять каррі, але я великий любитель цієї спеції, а з кислуватим соусом з кісломолочку виходить дуже по східному, дуже смачно. Смачного!
- Курка - 500 грам
- Мал - 200 грам
- Кефір - 500 мілілітрів
- Крем - 300 грам
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Горіхи арахіс - 100 грам







