Рецепт Мансаф фото

Мансаф
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Крупи , Кефір , Мал
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4

Мансаф - блюдо східної кухні з рису, м'яса або курки. Сама родзинка блюда - цікавий соус з кефіру, сметани і приправи каррі, посипаний зверху обсмаженими золотистими горішками.

Опис приготування:

Мансаф - це блюдо йорданської кухні, яке готують на урочисті дні. В основному на весілля, релігійні свята і похорони. Традиційно готують мансаф з баранини або яловичини, але курка також відмінно підійде для цієї страви. Горіхи теж можна брати будь-які: мигдаль, кешью, кедрові або арахіс. Готують його зазвичай на багатті в великих казанах, так як це блюдо прийнято роздавати гостям, сусідам або просто перехожим. Зазвичай блюдо викладають на величезну тарілку, м'ясо ріжуть великими шматками і рясно поливають соусом. Їдять мансаф руками. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати мансаф з курки з арахісом. Викладаю блюдо порційно, так як у мене не всі люблять каррі, але я великий любитель цієї спеції, а з кислуватим соусом з кісломолочку виходить дуже по східному, дуже смачно. Смачного!

  • Курка - 500 грам
  • Мал - 200 грам
  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Крем - 300 грам
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Горіхи арахіс - 100 грам
мансаф - фото крок 1
Курку помийте і поріжте на великі шматки. Я взяла ніжки і крильця. Надішліть на сковороду обсмажувати.
мансаф - фото крок 2
Мал відварити до готовності в підсоленій воді. Він повинен вийти розсипчастим.
мансаф - фото крок 3
Для соусу змішайте кефір зі сметаною.
мансаф - фото крок 4
Перелийте все в сотейник і відправте на плиту. Доведіть до кипіння і всипте каррі. Проваріть на повільному вогні хвилин 10.
мансаф - фото крок 5
Тепер почнемо збирати наш мансаф. Я буду робити це порційно. Покладіть в глибоку тарілку рис.
мансаф - фото крок 6
Зверху викладіть шматок курки.
мансаф - фото крок 7
І полийте все як слід соусом. Соусу повинно бути багато, рис його дуже добре вбирає і стає дуже соковитим.
мансаф - фото крок 8
Посипте зверху обсмаженою арахісом і зеленню. Подавайте блюдо гарячим.

Схожі рецепти