Рецепт Мамин яблучний пиріг фото

Мамин яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную простий рецепт смачного пирога з яблуками і волоськими горіхами. Випічка наповнена соковитими шматочками яблука і ароматом кориці. Такий пиріг приготує новачок, інгредієнти прості і доступні.

Опис приготування:

Випічка наповнена яблучним смаком, так як яблук вдвічі більше, ніж тесту. Волоські горіхи додають особливий присмак пирога, але, можна додавати будь-які горіхи: кешью, мигдаль або фундук. Пироги на основі цільнозерновий борошна корисніше, а пшеничне цільнозернових дрібного помелу ідеально підходить для цього рецепта. Але, якщо вважаєте за краще білу муку використовуйте її, пропорції ті ж.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка (цільнозерновий)
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів
  • Яблука - 3-4 штук
  • Грецькі горіхи - 5-7 штук
  • Сода - 1 щіпка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 0, 5 чайних ложки
мамин яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
мамин яблучний пиріг - фото крок 2
У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і корицю.
мамин яблучний пиріг - фото крок 3
Все збиваємо до піни і додаємо рафінована соняшникова олія.
мамин яблучний пиріг - фото крок 4
Насипаємо в миску борошно і дрібку соди. Все перемішуємо.
мамин яблучний пиріг - фото крок 5
Додаємо колоті волоські горіхи.
мамин яблучний пиріг - фото крок 6
Яблука ріжемо на шматочки і кладемо в миску з тестом. Все перемішуємо.
мамин яблучний пиріг - фото крок 7
Тісто з шматочками яблука і горіхами перекладаємо в силіконову форму і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 190-200 градусів близько 30-35 хвилин.
мамин яблучний пиріг - фото крок 8
Мамин яблучний пиріг готовий. Посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти