Малиновий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Малиновий сироп - унікальний інгредієнт, який надітий собі місце в холодильнику будь-якої людини. По перше, заготовки з малини - корисні і смачні, по-друге, сироп прикрасить будь-яку випічку і млинчики.
Малиновий сироп відмінно підходить для десертів - їм можна прикрасити вершкове морозиво, збиті вершки, пиріжки та торти з кремом. Більш того, з малинового сиропу можна зробити чудові холодні і гарячі напої, коктейлі. А вариться малиновий сироп дуже просто! Потрібно зварити ягоди, злити отриманий сироп, додати цукор і довести до кипіння. Швидко і просто!
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 4 склянки
1. Очистіть малину від гілочок і плодоніжок і промийте під стічною водою.
2. Промиту малину викладіть в каструлю середнього розміру.
3. Залийте малину водою і доведіть до кипіння. Як тільки вариво закипить, понизьте вогонь до середньо-повільного і варіть протягом 20 хвилин. Знімайте з'являється на поверхні пінку.
4. Через 20 хвилин злийте сироп в іншу каструлю, ягоди не тисніть!
5. Ягоди можна викинути. А в сироп додайте цукор, поставте на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть сироп ще 5 хвилин, знімаючи пінку.
6. Готовий малиновий сироп остудіть. Потім розлийте в чисту тару із щільно закривається кришкою. Зберігайте в холодильнику. Смачного!