Рецепт Малиновий сік фото

Малиновий сік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Літні , На сніданок , Десерт , Полудень
Напої , Соки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Малиновий сік має жарознижуючу, потогінну, протизапальний ефект, нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Малиновий сік - букет вітамінів і корисних елементів.

Опис приготування:

Малиновий сік робиться так:

1. Малину потрібно добре промити в друшляку, очистити від поганих ягід та іншого сміття.

2. Потім ягоду потрібно або розім'яти товкачем, або подрібнити блендером і закинути в емальовану каструлю з попередньо гарячої (але не киплячою) водою.

3. Коли ягода вже в каструлі, слід потроху збільшувати вогонь, але не дати соку закипіти. Вміст каструлі потрібно періодично перемішувати. Варити сік близько 20 хвилин.

4. Забрати каструлю з вогню і злити сік в іншу каструлю, відфільтрувати його, і знову довести до кипіння, відразу ж розлити в попередньо стерилізовані банки і закатати їх.

Сік слід пастеризувати при температурі 85 градусів: півлітрові банки - 15 хвилин, літрові - 20 хвилин, трилітрові - 30 хвилин.


  • Малина - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
Малиновий сік робиться так:

1. Малину потрібно добре промити в друшляку, очистити від поганих ягід та іншого сміття.

2. Потім ягоду потрібно або розім'яти товкачем, або подрібнити блендером і закинути в емальовану каструлю з попередньо гарячої (але не киплячою) водою.

3. Коли ягода вже в каструлі, слід потроху збільшувати вогонь, але не дати соку закипіти. Вміст каструлі потрібно періодично перемішувати. Варити сік близько 20 хвилин.

4. Забрати каструлю з вогню і злити сік в іншу каструлю, відфільтрувати його, і знову довести до кипіння, відразу ж розлити в попередньо стерилізовані банки і закатати їх.

Сік слід пастеризувати при температурі 85 градусів: півлітрові банки - 15 хвилин, літрові - 20 хвилин, трилітрові - 30 хвилин.

Схожі рецепти