Рецепт Малиновий сік фото

Малиновий сік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Малина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Літні, На сніданок, Десерт, Полудень
Напої, Соки

Малиновий сік має жарознижуючу, потогінну, протизапальний ефект, нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Малиновий сік - букет вітамінів і корисних елементів.

Малиновий сік робиться так:

1. Малину потрібно добре промити в друшляку, очистити від поганих ягід та іншого сміття.

2. Потім ягоду потрібно або розім'яти товкачем, або подрібнити блендером і закинути в емальовану каструлю з попередньо гарячої (але не киплячою) водою.

3. Коли ягода вже в каструлі, слід потроху збільшувати вогонь, але не дати соку закипіти. Вміст каструлі потрібно періодично перемішувати. Варити сік близько 20 хвилин.

4. Забрати каструлю з вогню і злити сік в іншу каструлю, відфільтрувати його, і знову довести до кипіння, відразу ж розлити в попередньо стерилізовані банки і закатати їх.

Сік слід пастеризувати при температурі 85 градусів: півлітрові банки - 15 хвилин, літрові - 20 хвилин, трилітрові - 30 хвилин.


  • Малина - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
Малиновий сік робиться так:

1. Малину потрібно добре промити в друшляку, очистити від поганих ягід та іншого сміття.

2. Потім ягоду потрібно або розім'яти товкачем, або подрібнити блендером і закинути в емальовану каструлю з попередньо гарячої (але не киплячою) водою.

3. Коли ягода вже в каструлі, слід потроху збільшувати вогонь, але не дати соку закипіти. Вміст каструлі потрібно періодично перемішувати. Варити сік близько 20 хвилин.

4. Забрати каструлю з вогню і злити сік в іншу каструлю, відфільтрувати його, і знову довести до кипіння, відразу ж розлити в попередньо стерилізовані банки і закатати їх.

Сік слід пастеризувати при температурі 85 градусів: півлітрові банки - 15 хвилин, літрові - 20 хвилин, трилітрові - 30 хвилин.

Схожі рецепти