Малиновий сік
(покроковий рецепт з фото)
Малиновий сік має жарознижуючу, потогінну, протизапальний ефект, нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Малиновий сік - букет вітамінів і корисних елементів.
Малиновий сік робиться так:
1. Малину потрібно добре промити в друшляку, очистити від поганих ягід та іншого сміття.
2. Потім ягоду потрібно або розім'яти товкачем, або подрібнити блендером і закинути в емальовану каструлю з попередньо гарячої (але не киплячою) водою.
3. Коли ягода вже в каструлі, слід потроху збільшувати вогонь, але не дати соку закипіти. Вміст каструлі потрібно періодично перемішувати. Варити сік близько 20 хвилин.
4. Забрати каструлю з вогню і злити сік в іншу каструлю, відфільтрувати його, і знову довести до кипіння, відразу ж розлити в попередньо стерилізовані банки і закатати їх.
Сік слід пастеризувати при температурі 85 градусів: півлітрові банки - 15 хвилин, літрові - 20 хвилин, трилітрові - 30 хвилин.
- Малина - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1. Малину потрібно добре промити в друшляку, очистити від поганих ягід та іншого сміття.
2. Потім ягоду потрібно або розім'яти товкачем, або подрібнити блендером і закинути в емальовану каструлю з попередньо гарячої (але не киплячою) водою.
3. Коли ягода вже в каструлі, слід потроху збільшувати вогонь, але не дати соку закипіти. Вміст каструлі потрібно періодично перемішувати. Варити сік близько 20 хвилин.
4. Забрати каструлю з вогню і злити сік в іншу каструлю, відфільтрувати його, і знову довести до кипіння, відразу ж розлити в попередньо стерилізовані банки і закатати їх.
Сік слід пастеризувати при температурі 85 градусів: півлітрові банки - 15 хвилин, літрові - 20 хвилин, трилітрові - 30 хвилин.