Малина з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Настав час корисних і смачних заготовок. Я розповім вам, як приготувати малину з цукром на зиму. Зберігати її потрібно в стерильних баночках внизу холодильника, тоді малина НЕ запліснявіє. Ще один секрет: засинайте горлечко кожної банки цукром, він запобігти потраплянню повітря до ягідної масі, таким чином вона довше простоїть.
Нічого складного в рецепті немає, спробуйте приготувати кілька баночок малини за моїм рецептом, взимку з чашкою ароматного чаю така малинка буде приємним доповненням, також таким варенням можна полити морозиво або подати до млинців! Та й користі в ній багато, вона допоможе при вірусних захворюваннях, зміцнить імунітет!
- Малина - 300 грам
- Цукор - 300 грам(+ 1 ст. L. На кожну банку)
1. Підготуйте ягоди і цукор. Малину мити не потрібно, досить перебрати від зіпсованих ягід, листочків і гілочок.
2. Малину засипте цукром і розітріть. Краще не використовуйте окислюється посуд. Ідеальний варіант - дерево, пластик, емальований посуд, камінь натуральний. Я розтираю товкачиком від мармурової ступки, він важкий, все виходить легко і швидко.
3. Чим ретельніше ви розітре малину, тим довше вона зможе зберігається і не розшарується. Дерев'яною ложкою перемішайте варення кілька разів, щоб розтанув весь цукор.
4. Підготуйте баночки і кришки, їх краще простерилізувати. Розкладіть малину з цукром так, щоб до горлечка залишався 1-1, 5 см.
5. Поверх малини покладіть по 1 ст.Л ложці з гіркою цукру і щільно закрутіть банки або накрийте капроновими кришками. Цукрова плівочка допоможе довше зберегти малину.
6. Зберігайте в холодильнику. Хай щастить!