Малина з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дізнатися простий рецепт малини з цукром на зиму. Адже всім нам потрібні вітаміни в холодну пору року, чи не так? Тому подбати про них пропоную вже зараз, влітку!
Як ви можете бачити по списку інгредієнтів, цей рецепт приготування малини з цукром на зиму дійсно не містить нічого зайвого, а тому зберігає максимум користі свіжих ягід для зимового заряду вітамінами. Так що приступаємо невідкладно, поки сезон не закінчився
Як зробити малину з цукром на зиму:
1. Свіжу малину ретельно перебрати, відкидаючи дрібних жучків, листочки, гілочки і інший налиплий сміття.
2. Викладаємо все ягоди в глибоку миску, який не окислюється.
3. Зверху всипаємо цукор, і дерев'яним товкачем ретельно розминаємо всю суміш.
4. До речі, кількість доданого цукру безпосередньо пов'язано з терміном зберігання варення. Чим довше ви збираєтеся його зберігати - тим більше цукру всипати. Якщо стояти баночках доведеться більше року - кількість цукру краще довести до двох кілограм.
5. Залиште таку основу для варення постояти деякий час, щоб залишки цукру розчинилися.
Готово! Заливаємо варення в попередньо простерилізовані баночки і закочує прокип'яченими кришками. До речі, якщо ви плануєте зберігати варення довго, то найкраще в кожну баночку зверху додати ще 1-2 столових ложок цукру, - цукор створить своєрідну корочку, яка захистить ваше варення від бродіння. Такий класичний рецепт малини з цукром на зиму перейшов від наших бабусь, і справді, навіть не намагайтеся розмолоти малину з цукром в блендері - вийде зовсім не той смак. Зберігайте варення обов'язково в холодильнику, і час від часу взимку відкривайте, щоб отримати насолоду від чудесним літнім ароматом ягідок Удачі!
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 1.5 кілограма
Як зробити малину з цукром на зиму:
1. Свіжу малину ретельно перебрати, відкидаючи дрібних жучків, листочки, гілочки і інший налиплий сміття.
2. Викладаємо все ягоди в глибоку миску, який не окислюється.
3. Зверху всипаємо цукор, і дерев'яним товкачем ретельно розминаємо всю суміш.
4. До речі, кількість доданого цукру безпосередньо пов'язано з терміном зберігання варення. Чим довше ви збираєтеся його зберігати - тим більше цукру всипати. Якщо стояти баночках доведеться більше року - кількість цукру краще довести до двох кілограм.
5. Залиште таку основу для варення постояти деякий час, щоб залишки цукру розчинилися.
Готово! Заливаємо варення в попередньо простерилізовані баночки і закочує прокип'яченими кришками. До речі, якщо ви плануєте зберігати варення довго, то найкраще в кожну баночку зверху додати ще 1-2 столових ложок цукру, - цукор створить своєрідну корочку, яка захистить ваше варення від бродіння. Такий класичний рецепт малини з цукром на зиму перейшов від наших бабусь, і справді, навіть не намагайтеся розмолоти малину з цукром в блендері - вийде зовсім не той смак. Зберігайте варення обов'язково в холодильнику, і час від часу взимку відкривайте, щоб отримати насолоду від чудесним літнім ароматом ягідок Удачі!