Мафіни з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Є дуже багато солодких начинок для кексів і пирогів. В основному я заглядаю в свій холодильник або на полиці і шукаю, що можна додати в тісто. На цей раз були чорнослив, астрологически t.p.
Вирішила я сьогодні розповісти вам про те, як приготувати маффіни з сухофруктами. У класичному варіанті випічку робити будемо на сметані або йогурті, щоб тісто вийшло тане і повітряним. Вершковий смак в поєднанні з кисленьким чорносливом, наприклад, або сушеної журавлиною дуже доповнюють один одного.
- Борошно - 250 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Сметана або натуральний йогурт - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сухофрукти - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Просійте в миску цукрову пудру з борошном, сіллю і ризрихлітелем.
Яйця збийте в окремій тарілці, а потім додайте до борошна. Розтопити масло, влийте його в тісто разом зі сметаною. Перемішайте до однорідної маси.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Сухофрукти наріжте на дрібні шматочки, умішайте їх в тісто.
Тісто розподіліть по формах і запікайте протягом 25 хвилин. Приємною дегустації!