М'ясо з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не був великим прихильником страв з капусти, але ось це блюдо змусило мене змінити свою думку. Розповім про один пікантному азіатському рецепті, як приготувати м'ясо з капустою.
Можна використовувати будь-яке м'ясо, в цьому випадку це яловичина, перекручена в фарш. Сміливо експериментуйте зі спеціями, адже капуста відмінно поєднується і вбирає в себе смаки і запахи всіх прянощів. Готується все в одній сковороді на невеликому вогні. Подавайте його гарячим.
- Яловичина - 0, 5 кілограма
- Солодкий перець - 0, 5 штуки
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 4 чайних ложки
- Гострий соус «Шрірача» - 1 Чайна ложка
- Корінь імбиру - 2 чайних ложки (подрібнений на тертці)
- Мед - 2 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Кунжутну олію - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Білий мелений перець - 0, 5 чайних ложки
1. Очистіть цибулю і наріжте його клинами. Вимийте м'ясо і пропустіть його через м'ясорубку.
2. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть отриманий фарш з цибулею, обсмажте до готовності.
3. У мисці змішайте соєвий соус, соус «Шрірача», подрібнений на тертці корінь імбиру, мідь, оцет, сіль і перець.
4. Очистіть і подрібніть часник, перець наріжте тонкими смужками. Додайте в сковороду до фаршу, обсмажуйте пару хвилин. Наріжте дрібно капусту і викладіть в сковороду до м'яса і овочів, готуйте 5-7 хвилин.
5. Влийте в сковороду приготований соус, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин, потім влийте кунжутне масло.
6. Подавайте блюдо самостійно або з гарніром з картоплі, рису.