М'ясо з грибами і сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Кожен раз, готуючи щось м'ясне, хочеться спіймати удачу за хвіст і приготувати щось нереальне.
Саме так я і поступила в цей раз. Вийшло дуже смачно. Гарнір до такого м'яса підійде будь-який.
Опис приготування:
Складно знайти людину, яка б не любила м'ясо з грибами, якщо він, звичайно, НЕ вегетаріанець. Соковите, смачне, ароматне м'ясо, запечене в духовій шафі, з додавання сиру перетворюється на справжнісінький шедевр! розповідаю, як приготувати м'ясо з грибами і сиром в духовці.
- Яловичина - 1 кілограм (м'якоть)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Щампіньони - 200 грам
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія - 20-50 мілілітрів
- Сир твердий - 150 грам
Для приготування м'яса з грибами і сиром нам необхідно взяти м'якоть яловичини. Обмиємо її і обсушити. Наріжемо невеликими шматочками і складемо в мисочку.
Наріжемо печериці шматочками. Додамо в миску з м'ясом.
Ріпчасту цибулю наріжемо довільно. Додамо його в миску до м'яса.
Змішайте цибулю, гриби і м'ясо. Добре посоліть і пріправ'те все спеціями. Ще раз ретельно перемішайте.
Помістіть м'ясо з овочами в горщик для запікання. Розігрійте духовку до 200 градусів. Закрийте горщик кришкою, запікайте м'ясо в духовці близько 1 годину 20 хвилин. Яловичина гаситься довго. Можливо, знадобиться трохи більше часу. Через зазначений проміжок часу спробуйте м'ясо на смак. Воно має бути м'яким. Якщо м'ясо ще не зовсім готове, підлити в горщик трохи водички і тушкуйте ще.
Натріть на тертці твердий сир. Дістаньте м'ясо з духовки. Посипте зверху сиром. Закрийте кришкою, поверніть в духовку на 10 хвилин.
Коли сир розплавиться, дістаньте горщик з духовки. Блюдо готове до подачі на стіл!