М'ясо в шоколаді
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування м'яса в шоколаді. Досить оригінальне і незвичайне приготування м'яса.
У мексиканській кухні є таке блюдо - молі. Су моль, до складу якого входить перець і шоколад, застосовують для приготування м'ясних страв.
- Чорнослив - 4 штуки
- Червоне вино - 2 склянки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Яловичина, м'яка частина - 1 щіпка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Шоколад (чорний) - 100 грам
- Сіль, чорний перець - 1 За смаком
- Гострий червоний перець - 2 чайних ложки
- Борошно - 1 Чайна ложка
1. В першу чергу займемося м'ясом. Шматок яловичини промиваємо у воді, кладемо його в каструлю (шматок м'яса кладемо цілком), заливаємо водою (невелика кількість), і ставимо відварюватися (гасити). Посолити бульйон, додаємо чорний перець горошком, цибулю і коріння. Додаємо сюди трохи червоного вина (можна стакан або трохи більше). Готувати страву можна і на сковороді.
2. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо і на сковороді до золотистого кольору страхуємо. Додаємо вина і накриваємо кришкою. Тушкуємо до розм'якшення.
3. Випарується вино, додаємо сюди м'ясний бульйон, дві столові ложки сметани, для загустіння додамо одну чайну ложку борошна.
4. Розтопимо стограязик плитку чорного шоколаду. Потім додамо в отриманий шоколадний соус одну-дві чайні ложки гострого червоного перцю. Так само додамо трохи чорносливу.
5. Дістаємо з каструлі готове м'ясо і нарізаємо його плоскими шматочками. Кладемо шматочки м'яса в проціджений бульйон і заливаємо шоколадним соусом. Проварити трохи.
6. Готове м'ясо викладаємо на тарілку. Смачного!