М'ясо по-французьки з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт цієї страви кожна господиня може доповнити за своїм бажанням улюбленими інгредієнтами. Один з таких варіантів - це рецепт приготування м'яса по-французьки з кабачками і помідором.
Цей простий рецепт м'яса по-французьки з кабачками перетворює всім знайоме м'ясо в повноцінне і ситне блюдо для всієї родини. Тут є все, що потрібно - корисні овочі, ніжне м'ясо і апетитна сирна скоринка.
- М'ясо - 500 грам
- Картопля - 400-500 грам
- Кабачок - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Майонез - 150 грам
- Сир - 200-300 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування м'яса по-французьки з кабачками почати слід саме з кабачків. Їх потрібно як слід вимити, обсушити і нарізати середніми по товщині кільцями.
2. Посолити трохи кабачки за смаком і відправити на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажити з двох сторін до апетитної скориночки і викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
3. Поки смажаться кабачки можна вимити свинину і нарізати порційними шматочками. Деко змастити маслом і викласти м'ясо. Очистити цибулину і нарізати тонкими півкільцями. Розкласти рівним шаром на м'ясо. Посолити і поперчити за смаком.
4. Картоплю очистити і нарізати тонкими кільцями або брусочками. Посолити і ретельно перемішати, а потім викласти на деко. Додати при бажанні спеції за смаком.
5. Саме час викласти обсмажені кабачки.
6. Помідори вимити, обсушити і нарізати тонкими кільцями. Розкласти зверху кабачків, присолити трохи.
7. Обмазати тонкими шаром майонезу або сметани. Сир натерти на середній тертці і присипати зверху.
8. Так як м'ясо по-французьки з кабачками в домашніх умовах багатокомпонентне блюдо, пекти воно буде не менш 1 годину. Щоб сирна скоринка не згоріла завчасно, деко краще накрити фольгою. Відправити в розігріту духовку приблизно на 45-50 хвилин, а потім зняти фольгу і довести м'ясо до готовності і рум'яної скоринки.