М'ясо по-французьки в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо по-французьки в мікрохвильовці - дуже зручне і дуже смачна страва. Походження невідомо, але ми звикли називати його саме так. Розповідаю, як зробити його в мікрохвильовці!
Якось так прийнято, що м'ясо по-французьки ми завжди готували в духовці і на деку. Тобто - на велику компанію. Але якщо вам захотілося приготувати цю страву на 1-2 людина - не варто завантажувати духовку. З цим цілком впорається мікрохвильовка. Я поділюся своїм рецептом приготування м'яса в мікрохвильовці, а вже вам вирішувати - є у нього право на життя чи ні
1. Ріжемо м'ясо тоненькими смужками - не товще 1 см.
2. Чистимо картоплю і нарізаємо тонкими( 0.5 см) скибочками.
3. Чистимо і знову ж тонко нарізаємо цибулю.
4. У блюдо з високими бортиками для мікрохвильовки укладаємо нижнім шаром м'ясо, солимо і перчимо.
5. На м'ясо цибулю, потім картопля. Знову солимо і перчимо. Не забуваємо, що майонез додасть солі, тому з сіллю обережніше.
6. Змащуємо верхній шар - картоплю - майонезом.
7. Натираємо на крупній тертці сир і посипаємо верх.
8. Закриваємо кришкою ( пам'ятаємо, що користуємося винятково посудом для мікрохвильовок! ) і ставимо в піч на 800 ват на 20 хвилин.
9. Час минув, пробуємо картопля на готовність. Якщо сируватий - додамо ще пару хвилин.
10. Коли картопля готовий - я знімаю кришку і ставлю блюдо ще на пару хвилин, щоб злегка зарум'яниться сир. Трохи постріляє жир:) Але нічого страшного, зате вийде красиво і смачно!
Подаємо на стіл з будь-якими овочами, свіжими або консервованими. Смачного!
- М'ясо - 200 грам (свинина)
- Картопля - 4 штуки (середніх)
- Цибуля - 1 штука (невелика)
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
1. Ріжемо м'ясо тоненькими смужками - не товще 1 см.
2. Чистимо картоплю і нарізаємо тонкими( 0.5 см) скибочками.
3. Чистимо і знову ж тонко нарізаємо цибулю.
4. У блюдо з високими бортиками для мікрохвильовки укладаємо нижнім шаром м'ясо, солимо і перчимо.
5. На м'ясо цибулю, потім картопля. Знову солимо і перчимо. Не забуваємо, що майонез додасть солі, тому з сіллю обережніше.
6. Змащуємо верхній шар - картоплю - майонезом.
7. Натираємо на крупній тертці сир і посипаємо верх.
8. Закриваємо кришкою ( пам'ятаємо, що користуємося винятково посудом для мікрохвильовок! ) і ставимо в піч на 800 ват на 20 хвилин.
9. Час минув, пробуємо картопля на готовність. Якщо сируватий - додамо ще пару хвилин.
10. Коли картопля готовий - я знімаю кришку і ставлю блюдо ще на пару хвилин, щоб злегка зарум'яниться сир. Трохи постріляє жир:) Але нічого страшного, зате вийде красиво і смачно!
Подаємо на стіл з будь-якими овочами, свіжими або консервованими. Смачного!