Рецепт М'ясо по-французьки в мікрохвильовці фото

М'ясо по-французьки в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , М'ясо по французьки
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

М'ясо по-французьки в мікрохвильовці - дуже зручне і дуже смачна страва. Походження невідомо, але ми звикли називати його саме так. Розповідаю, як зробити його в мікрохвильовці!

Опис приготування:

Якось так прийнято, що м'ясо по-французьки ми завжди готували в духовці і на деку. Тобто - на велику компанію. Але якщо вам захотілося приготувати цю страву на 1-2 людина - не варто завантажувати духовку. З цим цілком впорається мікрохвильовка. Я поділюся своїм рецептом приготування м'яса в мікрохвильовці, а вже вам вирішувати - є у нього право на життя чи ні

1. Ріжемо м'ясо тоненькими смужками - не товще 1 см.

2. Чистимо картоплю і нарізаємо тонкими( 0.5 см) скибочками.

3. Чистимо і знову ж тонко нарізаємо цибулю.

4. У блюдо з високими бортиками для мікрохвильовки укладаємо нижнім шаром м'ясо, солимо і перчимо.

5. На м'ясо цибулю, потім картопля. Знову солимо і перчимо. Не забуваємо, що майонез додасть солі, тому з сіллю обережніше.

6. Змащуємо верхній шар - картоплю - майонезом.

7. Натираємо на крупній тертці сир і посипаємо верх.

8. Закриваємо кришкою ( пам'ятаємо, що користуємося винятково посудом для мікрохвильовок! ) і ставимо в піч на 800 ват на 20 хвилин.

9. Час минув, пробуємо картопля на готовність. Якщо сируватий - додамо ще пару хвилин.

10. Коли картопля готовий - я знімаю кришку і ставлю блюдо ще на пару хвилин, щоб злегка зарум'яниться сир. Трохи постріляє жир:) Але нічого страшного, зате вийде красиво і смачно!

Подаємо на стіл з будь-якими овочами, свіжими або консервованими. Смачного!

  • М'ясо - 200 грам (свинина)
  • Картопля - 4 штуки (середніх)
  • Цибуля - 1 штука (невелика)
  • Сир твердий - 100 грам
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Якось так прийнято, що м'ясо по-французьки ми завжди готували в духовці і на деку. Тобто - на велику компанію. Але якщо вам захотілося приготувати цю страву на 1-2 людина - не варто завантажувати духовку. З цим цілком впорається мікрохвильовка. Я поділюся своїм рецептом приготування м'яса в мікрохвильовці, а вже вам вирішувати - є у нього право на життя чи ні

1. Ріжемо м'ясо тоненькими смужками - не товще 1 см.

2. Чистимо картоплю і нарізаємо тонкими( 0.5 см) скибочками.

3. Чистимо і знову ж тонко нарізаємо цибулю.

4. У блюдо з високими бортиками для мікрохвильовки укладаємо нижнім шаром м'ясо, солимо і перчимо.

5. На м'ясо цибулю, потім картопля. Знову солимо і перчимо. Не забуваємо, що майонез додасть солі, тому з сіллю обережніше.

6. Змащуємо верхній шар - картоплю - майонезом.

7. Натираємо на крупній тертці сир і посипаємо верх.

8. Закриваємо кришкою ( пам'ятаємо, що користуємося винятково посудом для мікрохвильовок! ) і ставимо в піч на 800 ват на 20 хвилин.

9. Час минув, пробуємо картопля на готовність. Якщо сируватий - додамо ще пару хвилин.

10. Коли картопля готовий - я знімаю кришку і ставлю блюдо ще на пару хвилин, щоб злегка зарум'яниться сир. Трохи постріляє жир:) Але нічого страшного, зате вийде красиво і смачно!

Подаємо на стіл з будь-якими овочами, свіжими або консервованими. Смачного!

Схожі рецепти