М'ясний пиріг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я пропоную вам рецепт приготування смачного пирога з м'ясною начинкою. Ніжне і тонке листкове тісто, смачна ситна начинка… такий пиріг буде смачним і в гарячому, і в холодному вигляді.
Готове листкове тісто дуже часто виручає мене. Коли хочеться чогось печеного, а не хочеться возитися з тестом, я завжди використовую його. Ось і сьогодні я розповім вам, як приготувати м'ясний пиріг в духовці саме з листкового тіста. Начинку я готую з м'ясного фаршу і додаю гриби. Замість грибів можна додати овочі: кабачок, перці, картопля.
- М'ясний фарш - 500 грам
- Печериці - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Яйця - 2 штуки
- Листкове тісто - 400 грам (одним листом)
- Сухарі - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Очистимо цибулю, наріжемо дрібними кубиками і обсмажити на сковороді з двома ложками рослинного масла.
Своїм та чистимо гриби, нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо до цибулі на сковороду. Трохи посолити і обсмажити до повного випаровування рідини.
Додаємо на сковороду фарш і додамо по необхідності рослинне масло.
Обсмажуємо до готовності м'ясного фаршу. Додамо сіль і перець за смаком.
Перекладаємо в миску, додаємо сухарі, одне яйце і білок від другого яйця, перемішуємо. Начинка для пирога готова.
Розкладаємо пласт тесту і рівномірно наносимо на нього начинку.
І загортаємо. Переносимо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо жовтком і робимо в пирозі проколи або невеликі розрізи.
І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько 40-45 хвилин.
Розрізати такий пиріг слід дуже гострим і тонким ножем.
Смачного!