М'ясні котлети
(покроковий рецепт з фото)
Котлети завжди були, є і будуть найулюбленішим нашим м'ясною стравою і це не дивно, адже вони неймовірно смачні, дуже ситні і відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, так давайте їх і приготуємо.
Перше, що приходить в голову, коли заходить язик про домашній кухні - це соковиті, ароматні і неймовірно смачні котлетки, їх люблять усі без винятку, а особливо чоловіки. Рецептів їх приготування дуже багато, але я хочу поділитися з вами одним з кращих і розповісти, як зробити м'ясні котлети. Таким способом їх готувала мені моя бабуся, особливість приготування полягає в тому, що після обсмажування котлети гасяться в невеликій кількості води з лавровим листом. Що й казати, виходить дуже смачно, ну а якщо не вірите, спробуйте самі приготувати м'ясні котлети в домашніх умовах за цим рецептом.
- Фарш м'ясний - 600-700 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Хліб білий - 2 скибочки
- Вода - 0, 5 склянки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Масло рослинне - 30 грам (для смаження)
- Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, діаманти, мелений імбир і інші)
- Сіль - - За смаком
Отже, замочуємо хліб у воді і залишаємо розмокати.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
Чистимо картоплю і трьом його на дрібній тертці.
Фарш викладаємо в миску, додаємо до нього яйце, сіль за смаком і спеції.
Терту картоплю і нарізану цибулю також відправляємо до решти інгредієнтів.
До цього моменту вже якраз розмокнув батон, тому ми віджимаємо його і додаємо в фарш, ретельно все перемішуємо до однорідності.
З приготованого фаршу робимо невеликі котлетки, їх краще ліпити мокрими руками.
Тепер розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо на неї котлети.
Обсмажуємо їх на сильному вогні до рум'яної скоринки.
Обсмажені котлети викладаємо в каструлю, додаємо в неї трохи водички, лавровий лист і сіль. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо котлети хвилин 15.
Робимо свій улюблений гарнір і приступаємо до трапези. Приємного всім апетиту!