Котлети м'ясні на пару
(покроковий рецепт з фото)
Котлети, приготовані на пару, набагато здоровіше смажених. Їх просто приготувати, а відносяться вони до дієтичних страв.
Приготувати котлети на пару можна з будь-якого м'яса, тільки збільшується час приготування. Спеції використовуйте за бажанням. Для дітей краще всього обмежитися сіллю і зеленню.
- М'ясо куряче (філе) - 500 грам
- Сало свиняче - 100-150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Хліб білий - 80 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Сіль і спеції - За смаком
1. Приготуємо продукти для парових котлет. М'ясо і сало вимити, з сала обов'язково зрізати шкуру.
2. Нарізаємо на шматочки для зручності цибулю, м'ясо і сало.
3. Хліб замочуємо в молоці.
4. Готуємо фарш зручним для Вас способом - м'ясорубкою або кухонним комбайном. У фарш додаємо сало, цибуля і м'ясо. Солимо. Включаємо.
5. Отримуємо однорідний фарш.
6. До м'яса додаємо хліб в молоці, віджимати не потрібно, яйце, рубану зелень. За бажанням спеції.
7. Перемішуємо. Фарш готовий повністю.
8. Для приготування котлет на пару знадобиться пароварка або мультиварка з функцією пара. Беремо мокрими руками по столовій ложці фаршу і надаємо йому форму котлет. Кладемо котлети на сито для мультиварки або пароварки.
9. Сито встановлюємо в машинку, пам'ятайте про воду для пара. Включаємо таймер на 30 хвилин, режим "пар" і"& Quot Старт.
10. Парові котлети готові. Смачного!