Картопляно-м'ясні котлети
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам варіант котлет, які є самостійною стравою з ароматом смаженого м'яса і картоплі. Цікаво? тоді заходьте.
Картопляно-м'ясні котлети представляють собою два блюда в одному. Це котлети і деруни в об'єднаному варіанті. М'ясо ви можете взяти будь-який, навіть курку. Обов'язково наріжте його дуже і дуже дрібно, інакше котлети будуть розвалюватися. Якщо вам не хочеться возитися з нарізкою м'яса, то можете прокрутити його в м'ясорубці з крупними гратами. Віджати фарш потрібно якомога ретельніше. Обов'язково починайте обсмажувати котлети в гарячому маслі. Смачного!
- Свинина - 500 грам
- Картопля - 300 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Манна крупа - 4 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Складові.
Поріжте свинину дуже дрібно, покладіть в чашу.
Натріть цибулю і картоплю на крупній тертці. Покладіть до м'яса, посоліть і перемішайте. Дайте постояти 10 хвилин.
Злийте сік, що утворився, відіжміть масу. Додайте яйця, манну крупу, перець. Перемішайте і дайте постояти 10 хвилин.
Нагрійте в сковорідці олію. Віджимаючи масу руками, сформуйте з маси котлети. Покладіть на сковороду і трохи притисніть.
Закрийте кришкою і обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки. Додайте в сковороду трохи води, після того як котлети стануть щільними. Смажте під кришкою на середньому вогні до готовності.
Відкрийте кришку і обсмажте котлети до рум'яної скоринки з двох сторін.
Подавайте відразу.
Смачного!