М'ясна лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Хто не любить італійську кухню? По-моєму я не зустрічала жодної людини, якому б не сподобалося хоч одне блюдо. А якщо воно популярно по всьому світу, то спробувати його просто необхідно!
Опис приготування:
Наприклад, ви обов'язково повинні дізнатися про те, як приготувати м'ясну лазанью. Класичне гаряче блюдо має масу способів створення, але цей - один з класичних. Робити його будемо з самих азів, починаючи з приготування тіста. Самі зробимо соус і начинку. Буде ситно і, звичайно ж, смачно!
- Борошно пшеничне - 520 грам(400 г в тісто, 120 г в соус)
- Помідор - 500 грам
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Твердий сир - 300 грам
- Молоко - 1 літр
- Яйце - 5 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 2 пучка
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
У глибоку миску просійте борошно. Додайте сіль і яйця.
Замішайте тісто. Залиште його на 30 хвилин в прохолодному місці.
Поки приготуйте м'ясну начинку. Помідори надріжте, ошпарьте їх окропом. Зніміть шкірку.
Видаліть великі насіння, перетворите помідори в пюре.
У сотейнику обсмажте з маслом натерту моркву і дрібно нашатковану цибулю (до м'якості).
Потім додайте до овочів фарш і томатне пюре. Все перемішайте і продовжуйте готувати.
Потім додайте дрібно нашатковану петрушку (1 пучок), часник (2 часточки) і селера. Гасіть інгредієнти до готовності фаршу.
Тепер зробіть соус"Бешамель" . У каструлі розтопіть масло.
Далі в майбутній соус додайте борошно і молоко. Варіть його до загустіння, постійно заважаючи.
В кінці покладіть часник, пропущений через прес, і дрібно нарізану петрушку. Перемішайте.
Готове тісто розрізати на рівні 8-9 частин. Кожну розкачати в тонкий пласт.
Тепер зберіть лазанью. У форму для запікання викладіть шар тіста. Зверху -"Бешамель" .
Потім знову тісто і м'ясна начинка.
У такому ж порядку зберіть інші шари, поки інгредієнти не закінчаться.
Зверху натріть сир на дрібній тертці.
Запікайте лазанью 40 хвилин при 200 градусах в духовці. Смачного!