Лосось з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ну, хто ж з нас не знає класичного поєднання червоної риби з рисом. Його використовують у багатьох кухнях світу і в різних стравах: гарячих, салат із сніданком. Який же з варіантів виберемо ми? Читайте!
Блюдо вийшло оригінальним. Їм можна наїстися на обід, але не можна вважати гарячим, та й в якості гарніру він підійде не завжди. Я б краще віднесла його до салату, але явною заправки тут немає. І це все неважливо, коли ви распробуете смак і дізнаєтеся, як приготувати лосось з рисом і авокадо. Головний інгредієнтів не буде піддаватися тепловій обробці.
- Лосось - 340 грам
- Мал - 170 грам
- Авокадо - 1 штука
- Зелена цибуля, перо - 2 штуки
- Luk-salotų - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Соуза"Shriracha" - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Кресс-салат - За смаком
Для початку відваріть рис в підсоленій воді до готовності. Зробіть його розсипчастим. Остудіть крупу.
В цей час розріжте рибу кубиками по 1, 5-2 см.
Зробіть маринад. Наріжте цибулю і змішайте його з соєвим соусом і кунжутним маслом. Влийте маринад в миску, покладіть в неї половину риби.
Зробіть другий маринад. Змішайте майонез з соусом "шрірача" і сіллю. Перемішайте маринад з лососем. Залиште всю рибу в холодильник на 30 хвилин.
На сухій сковороді обсмажте кунжут до золотистого відтінку. Потім остудіть його.
Тепер наріжте кільцями цибулю-шалот, а часник - пластиками.
Потім окремо обсмажте в олії цибулю і часник до золотистого кольору.
Авокадо наріжте кубиками.
А зараз зберіть блюдо. В 3-4 чашки розкладіть рис. Потім рибу, авокадо, цибуля і часник. Зверху крес-салат і кунжут. Смачного!