Лобіо з консервованої квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай під назвою "лобіо" мається на увазі два види страв: гаряче (тушковані бобові) або салат. Сьогодні поговорить про другий варіант - ситний салаті на всі випадки життя. Буде просто і смачно.
Для святкової подачі раджу готовий салат укласти в кулінарне кільце і прикрасити зеленню і фасолінку. По суті, основний інгредієнт тут один, що вкрай незвично для салатів, але мені такий варіант дуже подобається.
- Консервована квасоля - 2 штуки (банки по 425 г)
- Цибуля - 1/2 штуки (середнього розміру)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Апельсин - 1/2 штуки (нам знадобиться його сік)
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком (петрушка або кінза)
- Майонез - За смаком (можна покласти 2 повні столові ложки)
Квасоля викладаємо з банки і промиваємо під холодною водою. Цибуля наріжте півкільцями і обсмажте на розігрітій з невеликою кількістю рослинного масла сковороді.
Як тільки цибуля почне набувати золотистого відтінку, додайте до нього апельсиновий сік. Пару хвилин пасеруйте. Готовий лук знімаємо з вогню і відставляємо поки в сторону, щоб охолонув.
Горіхи порубати ножем. У глибоку ємність викладаємо квасоля і горіхи.
Слідом - подрібнені зелень і часник, а також цибулю.
Додаємо майонез. Перемішайте. За смаком посоліть і поперчіть. Спробуйте: якщо чогось не вистачає, додайте. Подавайте салат до столу. Смачного!