Рецепт Лобіо з консервованої квасолі фото

Лобіо з консервованої квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Червона квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 дн. 20 г. 0 хв.

Зазвичай під назвою"лобіо" мається на увазі два види страв: гаряче (тушковані бобові) або салат. Сьогодні поговорить про другий варіант - ситний салаті на всі випадки життя. Буде просто і смачно.

Опис приготування:

Для святкової подачі раджу готовий салат укласти в кулінарне кільце і прикрасити зеленню і фасолінку. По суті, основний інгредієнт тут один, що вкрай незвично для салатів, але мені такий варіант дуже подобається.

  • Консервована квасоля - 2 штуки (банки по 425 г)
  • Цибуля - 1/2 штуки (середнього розміру)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Грецькі горіхи - 1/2 склянки
  • Апельсин - 1/2 штуки (нам знадобиться його сік)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Зелень - За смаком (петрушка або кінза)
  • Майонез - За смаком (можна покласти 2 повні столові ложки)
лобіо з консервованої квасолі - фото крок 1
Квасоля викладаємо з банки і промиваємо під холодною водою. Цибуля наріжте півкільцями і обсмажте на розігрітій з невеликою кількістю рослинного масла сковороді.
лобіо з консервованої квасолі - фото крок 2
Як тільки цибуля почне набувати золотистого відтінку, додайте до нього апельсиновий сік. Пару хвилин пасеруйте. Готовий лук знімаємо з вогню і відставляємо поки в сторону, щоб охолонув.
лобіо з консервованої квасолі - фото крок 3
Горіхи порубати ножем. У глибоку ємність викладаємо квасоля і горіхи.
лобіо з консервованої квасолі - фото крок 4
Слідом - подрібнені зелень і часник, а також цибулю.
лобіо з консервованої квасолі - фото крок 5
Додаємо майонез. Перемішайте. За смаком посоліть і поперчіть. Спробуйте: якщо чогось не вистачає, додайте. Подавайте салат до столу. Смачного!

Схожі рецепти