Рецепт Лобіо з аджикою фото

Лобіо з аджикою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Лобі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Рецепт традиційного грузинського блюда, лобіо з аджикою, мені люб'язно підказав мій хороший друг Теймураз, уродженець славного міста Кутаїсі. Штука виходить неймовірно смачна - рекомендую.

Опис приготування:

Сперечатися про те, правильне чи це лобіо, можна нескінченно хоча б тому, що саме слово"лобіо" з грузинської язика перекладається як"квасоля" . Відповідно, в Грузії словом"лобіо" називаються практично всі страви, в яких головну роль грає квасоля.

Я вам пропоную свій варіант цієї страви - лобіо з аджикою. Рецептура оригінальна, мені її підказав мій хороший знайомий грузин Теймураз. В його родині традиційним є саме цей варіант.

Подавати лобіо з аджикою потрібно в гарячому вигляді, бажано - з грузинським хлібом мчади.

Хай щастить!

  • Квасоля червона - 500 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Чабер сушений - 1 Чайна ложка
  • Коріандр сушений - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 2 штуки
  • Петрушка свіжа - 50 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Гострий перець мелений сушений - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Олія - 4 Ст. Ложки
  • Аджика - 1 Ст. Ложка
лобіо з аджикою - фото крок 1
Перш за все потрібно замочити квасолю на 2 години в холодній воді. Потім зливаємо квасоля, кладемо її в каструлю, додаємо лавровий лист і 2 літра води. Готуємо на середньому вогні, поки квасоля не стане м'якою.
лобіо з аджикою - фото крок 2
Знімаємо квасоля з вогню. Воду зливаємо, однак приблизно 300 мл рідини, в якій варилася квасоля, залишаємо - вона нам ще стане в нагоді. А поки в мисці змішуємо квасоля, сіль і вершкове масло.
лобіо з аджикою - фото крок 3
Перетворюємо в пюре за допомогою Картоплем'ялки або ступки.
лобіо з аджикою - фото крок 4
Обсмажуємо до золотистого крупно нарізану цибулю.
лобіо з аджикою - фото крок 5
Змішуємо подрібнену квасоля, аджику, обсмажену цибулю і гострий мелений перець.
лобіо з аджикою - фото крок 6
Додаємо 300 мл води, в якій варилася квасоля. Добре перемішуємо.
лобіо з аджикою - фото крок 7
Додаємо спеції, нарубану свіжу петрушку і подрібнений часник. Перемішуємо до однорідності.
лобіо з аджикою - фото крок 8
Ставимо лобіо на середній вогонь і прогріваємо протягом 4-5 хвилин (можна в духовці, можна на плиті). Подаємо негайно, в гарячому вигляді.

Схожі рецепти