Рецепт «Xarco» з аджикою фото

«Xarco» з аджикою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Овочі , Крупи , Горіхи , Мал
Пісні страви
На обід
Супи , Гостре , Xarco
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 40 хв.

Традиційний для грузинської кухні суп хочу запропонувати зробити в новому, досить гострому варіанті. Він підійде далеко не всім, але любителям палять страв настійно рекомендую спробувати. Запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Відразу хочу звернути вашу увагу, що в цьому рецепті використовується не класична аджика виключно на перці, а більш щадний її варіант, з помідорами. Саме тому томати у власному соку або пасту можна повністю виключити. Кількість її, звичайно, залежить від ваших смакових уподобань і, власне, від гостроти соусу. Отже, Давайте розберемося, як приготувати"Харчо" з аджикою.

  • М'ясо на кістці - 500 грам (яловичина або баранина)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Мал - 1/2 склянки
  • Аджика - 2-5 Ст. Ложок (за смаком)
  • Ткемалі - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль, зелень, спеції - За смаком
  • Горіхи - 150 грам
1
Насамперед потрібно зварити бульйон. Для цього м'ясо вимийте, викладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання приберіть піну, зменшіть вогонь і варіть години 1.5 до м'якості. Дуже зручно варити бульйон в мультиварці, до речі.
2
Для приготування томатної заправки обсмажте цибулю на рослинній олії.
3
Додайте аджику і Ткемалі, тушкуйте пару хвилин.
4
Викладіть на сковороду подрібнені горіхи, додайте за смаком сіль і трохи спецій (хмелі-сунелі традиційно). Перемішайте і через пару хвилин зніміть з вогню.
5
У киплячий бульйон викладіть рис, підсолити за смаком і варіть 15 хвилин.
6
Викладіть заправку, додайте ще спецій. Варіть близько 10 хвилин, а після дайте супу настоятися ще приблизно півгодини.
7
Перед подачею можна додати свіжу зелень за смаком - Kinzu, петрушку.
Смачного!

Схожі рецепти