Літній салат з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати апетитну і ситну трапезу, я рекомендую вам рецепт приготування салату з куркою. Це дивовижне блюдо - то що треба для сімейного обіду.
Якщо не знайшли йогурту, то відмінною заміною його в цьому салаті буде сметана або заправка з вершків, яєць і масла. Курку можна не смажити, а відварити в трохи підсоленій воді.
- Курка - 300 грам
- Зелена цибуля - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Оцет столовий 9% - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Розмарин - 2-3 Щепоток
- Огірок - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Пекінська капуста - 5-6 штук (листя)
- Часник - 2 зубчики
- Винний оцет - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 Чайна ложка
- Натуральний йогурт - 200 мілілітрів
Беремо свіже куряче філе, ретельно промиваємо його під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і видаляємо з нього плівку, а також хрящі. Потім нарізаємо м'ясо невеликими шматками розміром в 1, 5-2 сантиметри і перекладаємо в пластиковий пакет. Далі приправляем його сушеною цибулею, паприка, соняшниковою олією, гірчицею, столовим 9% оцтом, за смаком сіллю, чорним меленим перцем і сушеним розмарином. Чистою рукою перемішуємо все до однорідної консистенції, запечатує, відправляємо курку в холодильник і маринуємо 4-6, а в ідеалі 12 годин.
Після закінчення потрібного часу ставимо на середній вогонь суху чисту сковороду. Коли вона розжариться, викладаємо туди мариноване м'ясо і обсмажуємо його, постійно помішуючи кухонної лопаткою, до золотистого кольору і повної готовності. На це піде приблизно 20-22 хвилини. Як тільки курочка підрум'яниться, перекладаємо її на паперовий кухонний рушник, щоб ввібрало зайвий жир, і залишаємо на ньому до моменту використання.
Тим часом промиваємо під струменем холодної проточної води все овочі крім часнику. Потім сушимо їх паперовими кухонними рушниками, по черзі викладаємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку. Листя пекінської капусти ріжемо соломкою, ділимо кожен на 2-3 частини або залишаємо цілими. У помідора видаляємо місце, на якому кріпилася плодоніжка, і шаткуємо його часточками товщиною в 1-1, 5 сантиметра. З огірка знімаємо шкірку і рубаємо його півкільцями, четвертинками або кубиками товщиною до 6-7 міліметрів. Ми залишаємо нарізки на столі і приступаємо до наступного кроку.
Відчищаємо від шкірки зубчики часнику і вичавлюємо їх через прес в невелику миску. Туди ж вливаємо винний оцет, кладемо сушену петрушку, кисломолочний йогурт без смакових наповнювачів і сіль. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції - заправка готова!
Далі викладаємо на велике плоске блюдо рівний шар пекінської капусти. Зверху на ній розподіляємо в художньому безладі спочатку помідори і після огірки. Потім - обсмажену курочку. Поливаємо апетитні продукти заправкою і сервіруємо готовий салат до столу.