Літній кекс з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування річного кексу з ягодами. Найрізноманітніші ягоди можна додавати в начинку кексу (чорницю, ожину, малину, смородину).
У приготуванні кексу використовуються такі інгредієнти як: вершкове масло, Пекарський порошок, яйця, молоко і борошно. Для начинки підходять будь-які літні ягоди.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Ягід - За смаком
- Борошно - 600 мілілітрів
- Яєць - 2 штуки
- Пекарський порошок - 2 чайних ложки
- Масла вершкового - 100 грам
1. В першу чергу нам треба яйця збити з цукром, досить пишно, білий. Для цього використовуємо міксер.
2. Масло розтопити і влити туди молоко. Суміш вийде тепла.
3. Тепер борошно і пекарський порошок нам треба змішати в окремій мисці. (так порошок в тесті краще розподіляється). Молочно-масляну суміш вливаємо в збиті яйця, поле ми додаємо борошно і вимішуємо, має вийти однорідна маса.
4. У змащену маслом прямокутну форму, приблизно двадцять п'ять на тридцять п'ять сантиметрів, виливаємо приготоване тісто. Ягіди викласти зверху (чорниця, Чорна смородина, кому які подобаються).
5. Тепер форму з майбутнім пирогом поставимо в духовку, і приблизно тридцять хвилин випікати, температура повинна бути сто сімдесят п'ять градусів.
6. Нарізаємо на шматочки вже остиглий пиріг. Так само цей пиріг можна з успіхом заморозити, потім подавати його в будь-який час. Смачного!